Pečené cesnakové zemiaky
Tieto zemiaky si môžete upiecť ako prílohu ku každému mäsu. Sú skutočne výborné. Ako vložíte plech do trúby voňajú a voňajú. Vy máte samozrejme chuť už len z tej vône.
Potrebujeme:
10 stredne veľkých zemiakov
Marináda:
50 ml oleja
7 štipiek soli
5 štipiek korenia na americké zemiaky
5 štipiek grilovacieho korenia
2 štipky kmínu
3 štipky sladkej papriky
5 strúčikov cesnaku
Postup prípravy:
Zemiaky umyjeme a poriadne očistíme od nečistôt. Následne ich nakrájame na mesiačiky.
Vložíme ich do marinády a poriadne premiešame, aby sa dostala do všetkých zemiakov.
Marinádu si vymiešame z oleja, soli papriky a korenín.
Namarinované zemiaky ukladáme na plech na pečiaci papier.
V trúbe pečieme na 180 stupňov na horkovzduch asi 20 minút. Po 20 minútach som zemiaky vypla a ešte 15 minút nechala dôjsť.
Sú skutočne parádne a voňať budú až k susedom.
Komentáře
Okomentovat