Pečené cesnakové zemiaky

Tieto zemiaky si môžete upiecť ako prílohu ku každému mäsu. Sú skutočne výborné. Ako vložíte plech do trúby voňajú a voňajú. Vy máte samozrejme chuť už len z tej vône.

 

 

Potrebujeme:

10 stredne veľkých zemiakov

 

Marináda:

50 ml oleja

7 štipiek soli

5 štipiek korenia na americké zemiaky

5 štipiek grilovacieho korenia

2 štipky kmínu

3 štipky sladkej papriky

5 strúčikov cesnaku

 

Postup prípravy:

Zemiaky umyjeme a poriadne očistíme od nečistôt. Následne ich nakrájame na mesiačiky.

Vložíme ich do marinády a poriadne premiešame, aby sa dostala do všetkých zemiakov.

Marinádu si vymiešame z oleja, soli papriky a  korenín.

Namarinované zemiaky ukladáme na plech na pečiaci papier.

V trúbe pečieme na 180 stupňov na horkovzduch asi 20 minút. Po 20 minútach som zemiaky vypla a ešte 15 minút nechala dôjsť.

Sú skutočne parádne a voňať budú až k susedom.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza