Pečené buchty
Dnes to bude recept na pečené buchty z kysnutého cesta.
Potrebujeme: 400 g polohrubej múky
0,5 kocky čerstvého droždia alebo polovica balíčku sušeného
70 gramov kryštálového cukru
1 štipka soli
2 dcl mlieka
150 gramov rozpusteného masla
3 žĺtka
1 džem na naplnenie
Postup prípravy:
U vyššie uvedených ingrediencií si vypracujeme cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Po vykysnutí cesto premiesime a vyvaľkáme si plát o hrúbke tak pol centimetra a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme do prostriedku jednu lyžičku džemu a rohy spojíme a v rukách vytvarujeme buchtičku. Kladieme na plech reznou časťou dolu, vymazaný maslom.
Z uvedenej dávky mi vyšlo 14 buchiet.
Nechcelo sa mi ale vaľkať a krájať, tak som si z cesta utrhovala kúsky ako tenisové loptičky a vytvarovala placku, na ktorú som potom dala džem.
Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov a prvých desať minút pečieme na 200 a potom trúbu stiahneme na 150 a ďalších dvanásť minút dopekáme.
Po vytiahnutí z trúby môžete poliať maslom a posypať Grankom.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat