Pečené buchty

Dnes to bude recept na pečené buchty z kysnutého cesta.

 

Potrebujeme: 400 g polohrubej múky

0,5 kocky čerstvého droždia alebo polovica balíčku sušeného

70 gramov kryštálového cukru

1 štipka soli

2 dcl mlieka

150 gramov rozpusteného masla

3 žĺtka

1 džem na naplnenie

 

 

Postup prípravy:

U vyššie uvedených ingrediencií si vypracujeme cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Po vykysnutí cesto premiesime a vyvaľkáme si plát o hrúbke tak pol centimetra a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme do prostriedku jednu lyžičku džemu a rohy spojíme a v rukách vytvarujeme buchtičku. Kladieme na plech reznou časťou dolu, vymazaný maslom.

Z uvedenej dávky mi vyšlo 14 buchiet.

Nechcelo sa mi ale vaľkať a krájať, tak som si z cesta utrhovala kúsky ako tenisové loptičky a vytvarovala placku, na ktorú som potom dala džem.

Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov a prvých desať minút pečieme na 200 a potom trúbu stiahneme na 150 a ďalších dvanásť minút dopekáme.

Po vytiahnutí z trúby môžete poliať maslom a posypať Grankom.

Prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza