Paradajková omáčka
Hlad je najlepší kuchár a tak som začala improvizovať. Dnešný recept bude teda taký trošku od oka, ale podarilo sa a nakoľko mi aj chutilo, podelím sa s vami.
Potrebujeme:
1 malý paradajkový pretlak
2 bobkové listy
2 štipky nového korenia
2 štipky čierneho mletého korenia
1 lyžička soli
4 lyžičky cukru
2 lyžice oleja
2 lyžice hladkej múky
Pol litra vody
Postup prípravy:
Z múky a oleja si urobíme zásmažku. Keď nám už krásne vonia, zalejeme ju vodou a poriadne premiešame, aby sa neurobili hrudky.
Pridáme postupne pretlak, soľ, koreniny, cukor a zamiešame.
Necháme asi desať minút povariť. Ak by sa vyparovala voda, treba doliať, ale pod pokrievkou by sa vypariť nemala.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat