Opitý múčnik
Dnes si upečieme niečo veľmi dobré. Pre domácu pekáreň existuje nepreberné množstvo receptov. Našli sme mňamku, ktorá stála za vyskúšanie. Tak poďte skúšať s nami.
Potrebujeme:
50 ml mlieka
150 g rozpusteného masla
200 g kryštálového cukru
4 vajcia
350 g hladkej múky
2 lyžice kokosu
250 ml vaječného koňaku
1 prášok do pečiva
100 g strúhanej čokolády
Postup prípravy:
Všetky suroviny okrem čokolády vložíme do pekárne a zapneme na desať minút program rýchly. Po desiatich minútach pekáreň vypneme, nasypeme nastrúhanú čokoládu a spustíme program múčnik. Pečieme celý čas trvania programu zhruba 85 minút. Ak by sa zdal múčnik nedopečený, pridajte ešte 5 minút.
Po dopečení formu vytiahnite, múčnik vyklopte a nechajte vychladnúť. Následne vyberte hnetacie háky.
Po rozkrájaní vás bude čakať príjemné prekvapenie. Chutí skutočne vynikajúco.
Je možné vyskúšať tento recept aj na plech, múčnik poliať polevou, aby nebol suchý, ale to som neskúšala.
Komentáře
Okomentovat