Nakladané mäso na čínsky spôsob

Tento recept sme získali od priateľových  rodičov. Je to poriadna bašta. Kto má rád čínu, určite si pochutná rovnako ako my.

 

Potrebujeme:

500 G bravčového mäsa nakrájaného na slížiky

1 stredne veľkú cibuľu

4 lyžičky sladkej sójovej omáčky

2 lyžičky vorčestrovej omáčky

Pol lyžičky žltého Kari korenia

Štipku mletého korenia

Štipku soli

Štipku mletej papriky

Štipku grilovacieho cesnakového korenia

1 lyžičku korenia na Čínu

 

Postup prípravy:

Mäso nakrájame na slížiky, cibuľu na drobno a všetky suroviny dáme do jednej stredne veľkej misy a dôkladne premiešame, najlepšie rukami, aby sa všetky suroviny navzájom prepojili. Vznikne nám zmes, v ktorej sa mäso akoby obalí. Zmes okoštujeme a v prípade, ak by niečo chýbalo ľubovoľne doplníme. Nebojte sa soli. Zmes musí byť dostatočne slaná. Misu uložíme na 24 hodín do chladničky a prikryjeme alobalom, alebo potravinovou fóliou.

 

Na druhý deň si dáme do hrnca štyri až päť lyžíc oleja, necháme rozpáliť a vsypeme do nej naložené mäso. Minútku necháme mäso zatiahnuť, nemiešame a po minúte  pomaly premiešavame. Chvíľku miešame, kým sa cibuľka neorestuje a prilejeme pol deci vody, aby sa nám vytvorila menšia šťava. Necháme chvíľku dusiť, zhruba dve tri minútky a šťavu následne ochutnáme. V prípade potreby pridáme vyššie popísané koreniny podľa potreby. Poriadne premiešame.

Ak by sme chceli mať hustejšiu konzistenciu, zmiešame malú lyžičku Solamilu zo zhruba jedným decom vody a pridáme do zmesi a premiešame. Zmes sa tak zahustí.

pokým  ochutnávame, smažíme, dochucujeme prejde doba zhruba desať minút. Zmes následne vypneme a podávame s ryžou, zemiakmi, tortilami a podobne.

 

Poznámky:

Mäso počas zaťahovania pustí šťavu, nebudete tak počuť typický zvuk smaženia.

Počas miešania mäso opäť púšťa šťavu.

Pri dochucovaní opatrne. Soľ sa rozleží a Vorčestrovka je dosť slaná.

Celkový čas dusenia je zhruba pätnásť minút, ak použijeme bravčové mäso.

Pokiaľ si ako prílohu zvolíte ryžu, môžete urobiť omáčky viacej, ryža ju vsiakne.

Tento základ si môžete ľubovoľne upraviť, pridáte papriku, čínske huby, pór a iné.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza