Mäso na zelenine
Po dlhšom čase prichádzam s novým receptom. Hádam vám bude chutiť. Variácie sú rôzne a je možné to rôzne obmeňovať a prispôsobovať. No ak si chcete urobiť chutný obed, vyskúšajte tento chutný recept.
Potrebujeme:
1 kg bravčového zadného (kýta)
2 mrkvy
1 väčší petržlen
1 štvrťka celeru
1 stredne veľká cibuľa
Pol balíčka grilovacieho korenia
50 ml oleja
1 smotana na varenie
2 dcl vody na podliatie
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na plátky ak ho máme v celku a naložíme do grilovacieho korenia a oleja, najlepšie na noc.
Surovú zeleninu si ošúpeme, cibuľu nakrájame a nastrúhame na hrubo.
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a zatiaľ si nachystáme pekáč. Vymažeme olejom a následne doň naskladáme zeleninu, ktorú nijak neochucujeme a plátky mäsa. Podlejeme dvoma decami vody. Vložíme zakryté do trúby a pečieme zhruba hodinu.
Po hodine pečenia vytiahneme pekáč z trúby a plátky mäsa dáme stranou. Zeleninu z pekáča zlejeme do väčšieho hrnca, v ktorom môžete mixovať, nesmie mať teflónový povrch. Do zeleniny vlejeme jednu smotanu na varenie a rozmixujeme do hladka. Do omáčky vrátime plátky mäsa a necháme ešte prikryté 20 minút povariť na sporáku.
Ako prílohu si môžete urobiť domácu knedľu.
Komentáře
Okomentovat