Mäso na zelenine

Po dlhšom čase prichádzam s novým receptom. Hádam vám bude chutiť. Variácie sú rôzne a je možné to rôzne obmeňovať a prispôsobovať. No ak si chcete urobiť chutný obed, vyskúšajte tento chutný recept.

 

 

Potrebujeme:

1 kg bravčového zadného (kýta)

2 mrkvy

1 väčší petržlen

1 štvrťka celeru

1 stredne veľká cibuľa

Pol balíčka grilovacieho korenia

50 ml oleja

1 smotana na varenie

2 dcl vody na podliatie

 

 

Postup prípravy:

Mäso si nakrájame na plátky ak ho máme v celku a naložíme do grilovacieho korenia a oleja, najlepšie na noc.

Surovú zeleninu si ošúpeme, cibuľu nakrájame  a nastrúhame na hrubo.

Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a zatiaľ si nachystáme pekáč. Vymažeme olejom a následne doň naskladáme zeleninu, ktorú nijak neochucujeme a plátky mäsa. Podlejeme dvoma decami vody. Vložíme zakryté do trúby a pečieme zhruba hodinu.

Po hodine pečenia vytiahneme pekáč z trúby a plátky mäsa dáme stranou. Zeleninu z pekáča zlejeme do väčšieho hrnca, v ktorom môžete mixovať, nesmie mať teflónový povrch. Do zeleniny vlejeme jednu smotanu na varenie a rozmixujeme do hladka. Do omáčky vrátime plátky mäsa a necháme ešte prikryté 20 minút povariť na sporáku.

Ako prílohu si môžete urobiť domácu knedľu.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza