Mäso na hrášku

Tento recept vznikol z núdze, nevedela som čo variť, tak som vzala čo dom dal. Nakoniec z toho vyšlo dobré jedlo tak verím, že bude chutiť i vám.

 

 

Potrebujeme:

500 g kotliet

1 malá plechovka hrášku

1 cibuľa

3 štipky tymiánu

3 štipky sladkej papriky

3 štipky majoránky

2 štipky sušeného cesnaku

2 štipky bylinkového masla v prášku

1 masox

Olej na smaženie

Solamil na zahustenie

Voda na podlievanie

 

 

Postup prípravy:

Mäso si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme ho a necháme chvíľu odstáť.

Nakrájame si cibuľu na drobno a osmažíme ju na oleji.

Pridáme nakrájané mäso a podlejeme pol litrom vody.

Necháme chvíľu dusiť, pridáme koreniny a po desiatich minútach dusenia aj plechovku hrášku. Nálev som zliala, nechala som len hrach.

Spolu dusíme trištvrte hodinku.

Mäso kontrolujeme a podlievame. V prípade zmeny chute dochutíme masoxom, alebo doplníme ešte Tymián, či majoránku.

Na záver zahustíme Solamilom a dve tri minútky povaríme.

Ako príloha môže byť Tarhoňa, alebo ryža.

Nám veľmi chutilo, tak dúfam, že si rovnako pochutíte.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza