Mäso na hrášku
Tento recept vznikol z núdze, nevedela som čo variť, tak som vzala čo dom dal. Nakoniec z toho vyšlo dobré jedlo tak verím, že bude chutiť i vám.
Potrebujeme:
500 g kotliet
1 malá plechovka hrášku
1 cibuľa
3 štipky tymiánu
3 štipky sladkej papriky
3 štipky majoránky
2 štipky sušeného cesnaku
2 štipky bylinkového masla v prášku
1 masox
Olej na smaženie
Solamil na zahustenie
Voda na podlievanie
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme ho a necháme chvíľu odstáť.
Nakrájame si cibuľu na drobno a osmažíme ju na oleji.
Pridáme nakrájané mäso a podlejeme pol litrom vody.
Necháme chvíľu dusiť, pridáme koreniny a po desiatich minútach dusenia aj plechovku hrášku. Nálev som zliala, nechala som len hrach.
Spolu dusíme trištvrte hodinku.
Mäso kontrolujeme a podlievame. V prípade zmeny chute dochutíme masoxom, alebo doplníme ešte Tymián, či majoránku.
Na záver zahustíme Solamilom a dve tri minútky povaríme.
Ako príloha môže byť Tarhoňa, alebo ryža.
Nám veľmi chutilo, tak dúfam, že si rovnako pochutíte.
Komentáře
Okomentovat