Marinované kotlety v smotanovo-syrovej omáčke s hubami

Dnes vám ponúkam drobnú inšpiráciu z internetu.

 

Potrebujeme:

8 kotliet nakrájaných na plátky

Soľ

Korenie

Plnotučná horčica

Sójová omáčka

Vegeta

Olej

200 g šampiňonov

5 trojuholníčkov taveného syra

1 smotana na šľahanie

Solamil

 

 

Postup prípravy:

Mäsko si z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme vegetou, potrieme horčicou a pokvapkáme sójovou omáčkou. Poriadne votrieme do mäska.

Necháme aspoň hodinu odležať stranou. Stačí na každý plátok dať od každej suroviny po štipke.

Kým sa mäso marinuje, urobíme si omáčku.

Na oleji si orestujeme huby. Jemne ich posolíme, okoreníme prípadne pridáme vegetu. Tu buďte opatrní, aby to vo finále nebolo slané. Pretože soľ bude i v mäse aj v syre.

Keď huby zmäknú, jemne podlejeme asi decom vody, pridáme trojuholníky syra a necháme rozpustiť. Následne pridáme šľahačkovú smotanu. Necháme chvíľku prevariť. Ochutnáme, prípadne dochutíme. Na záver pridáme štipku solamilu a chvíľočku povaríme.

Omáčku prikryjeme a pustíme sa do prípravy mäska. Namarinované plátky si na oleji osmažíme zhruba tri až tri a pol minúty z každej strany na menšom horáku. Záleží na tom, aké hrubé plátky to sú. Ak sú tenšie, stačia aj tri minúty. Ak sú hrubšie, nejaký ten čas pokojne pridajte.

Mäsko podávame preliate omáčkou. Ako prílohu môžete použiť ryžu, alebo opečené zemiaky.

Prajem dobrú chuť.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza