Losos na masle a rasci
Ako si chutne pripraviť lososa? Pýtala som sa sama seba. Troška improvizácie, troška hľadania a recept bol na svete.
Potrebujeme:
500 g lososa
1 lyžica masla
2 až 3 štipky rasce/kmínu
Soľ
Sušený cesnak
Postup prípravy:
Lososa si rozmrazíme a v sitku necháme odkvapkať od prebytočnej vody. Prípadne papierovými obrúskami vysušíme.
Rybu z každej strany posolíme malou štipkou soli, poprášime sušeným cesnakom a posypeme rascou.
Rozpustíme si kúsok masla a následne ním lososa z obidvoch strán potrieme.
Rybu naskladáme na plech, môžeme ho trošku potrieť maslom.
Trúbu si rozohrejeme na 180 C a pečieme osem minút. Potom rybu otočíme a druhú stranu pečieme taktiež osem minút.
Po vytiahnutí Lososa z trúby môžeme olúpať kožu, kto nemá rád.
Podávame so zemiakovou kašou.
Poznámky:
Lososa nie je potreba príliš soliť, má svoju špecifickú chuť. Nelúpte ho za surového stavu, môže sa vám potom rozpadnúť. Preto odporúčam stiahnuť kožu až po upečení.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat