Kuracie nagetky

K vyskúšaniu tohoto receptu ma priviedla moja neter, ktorá má veľmi rada kuracie nagetky. Tak sme si s priateľom povedali, že ich skúsime upiecť. Ponúkam tak veľmi chutný recept, ktorý sa bez zraku dá zvládnuť.

 

Potrebujeme:

6 vykostených kuracích stehien

180 ML syr Bambíno alebo iný tekutý syr

200 ML smotany

3 štipky soly

3 štipky mletého korenia

3 štipky mletej červenej papriky

3 štipky grilovacieho korenia

3 štipky korenia na kura

Štipka chili korenia

Hrsť strúhanky

Hrsť medových lupienkov

Hrsť strúhanky zmiešanej so sladkou paprikou

Počet porcií 6

 

Postup prípravy:

Kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky. Zo syra smotany a korenín si vymiešame marinádu, do ktorej stehná na noc naložíme. Marinády je dosť, mäso bude v nej krásne plávať.

Na druhý deň si prichystáme obaľovaciu zmes zo strúhanky, paprikovej strúhanky a medových lupienkov. Medové lupienky môžeme trochu nalámať, aby lepšie v zmesy držali. Postupne kúsky mäsa obalíme v zmesy a kladieme na plech, ktorý sme si vopred vyložili pečiacim papierom. Šesť nakrájaných stehien sa na plech zmestilo.

Pri obaľovaní treba zmes k mäsu poriadne pritlačiť, aby sa nezlupovala. Následne vložíme plech do trúby a na 180 stupňov pečieme zhruba pol hodinu.

 

Poznámky:

Pečiaci papier je pre nás neoceniteľný. Naozaj sa naň nič nepripáli a plech nemusíte drhnúť.

Dajte si záležať na obaľovaní, aby zmes dobre držala. Marináda síce z mäska trochu odkvapká, ale zmesy naň môžete dať dosť, aby lepšie držala.

Nám na upečenie stačilo zhruba 30 minút, ale treba si skúsiť testovací kúsok, každá trúba pečie totiž inak.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza