Kuracie mäso v špenátovo-syrovej omáčke
Dnes si uvaríme niečo rýchle a dobré. Recept som zlepila z toho, čo doma bolo.
Potrebujeme:
1 balíček mrazeného sekaného špenátu
4 plátky vykostených stehenných rezňov
3 štvorce taveného syra
1/3 Masoxu
3 strúčiky prelisovaného cesnaku
1 smotana na varenie
5 až 6 štipiek korenia na kura
2 štipky bazalky
2 štipky Timiánu
2 štipky sušeného cesnaku
50 ml oleja
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na malé kúsky a naložíme do korenia na kura, Bazalky, Timiánu a sušeného cesnaku. Necháme chvíľku odstáť.
Na oleji si necháme rozmraziť špenát a po rozmrazení necháme zovrieť. Keď zmäkne, ale ešte sa nevarí, prilejeme 2 dcl vývaru z Masoxu.
Pomiešame a pridáme syr. Až sa syr rozpadne a vytvorí so špenátom omáčku, pridáme mäso a pomiešame. Necháme 20 minút dusiť. Následne pridáme prelisovaný cesnak a ešte desať minút dusíme. Nakoniec pridáme smotanu na varenie a necháme desať minút prevrieť.
Ako prílohu sme k omáčke mali špagety, ale je možné si k tomu vybrať i niečo iné. Dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat