Kuracie mäsko, mňamka môjho miláčika
Dnešný receptík bude poriadna mňamka. Našiel ho priateľ a volá sa veľmi príznačne. Čo k tejto dobrote kúpiť?
Potrebujeme:
500 G kuracích rezňov
Olej na vysmážanie
Marináda:
2 lyžice oleja
Pol lyžičky Kari korenia
Pol lyžičky vorčestrovej omáčky
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžička sladkej papriky
2 lyžičky grilovacieho korenia
2 vajcia
2 lyžice škrobovej múčky (Solamil)
3 strúčiky prelisovaného cesnaku (môže byť aj viacej)
2 až 3 štipky soli
2 až 3 štipky mletého korenia
Postup práce:
Mäso nakrájame na drobné kúsky.
Marináda:
Všetky suroviny spolu zamiešame a vytvoríme marinádu. Do marinády vložíme na kocky nakrájané mäso a dáme na noc odležať do chladničky.
Ja som ho nakladala dnes ráno a v marináde ležalo štyri a pol hodiny. Stačilo to, lebo bolo chutné.
Dáme si rozpáliť trošku oleja a celú odležanú zmes aj s marinádou vyklopíme do hrnca. Následne smažíme asi päť až sedem minút, kým mäsko nezmäkne. Nepodlievajte, mäso by stratilo svoju chuť. Marináda na ňom vytvorí krustičku, a je to poriadna mňaminka.
Ako prílohu môžete upiecť zemiaky, alebo urobiť zemiakovú kašu. Záleží podľa uváženia. My sme si upiekli v trúbe americké zemiaky a poriadne sme sa prejedli. Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat