Kuracie mäsko, mňamka môjho miláčika

Dnešný receptík bude poriadna mňamka. Našiel ho priateľ a volá sa veľmi príznačne. Čo k tejto dobrote kúpiť?

 

Potrebujeme:

500 G kuracích rezňov

Olej na vysmážanie

 

Marináda:

2 lyžice oleja

Pol lyžičky Kari korenia

Pol lyžičky vorčestrovej omáčky

1 lyžica sójovej omáčky

1 lyžička sladkej papriky

2 lyžičky grilovacieho korenia

2 vajcia

2 lyžice škrobovej múčky (Solamil)

3 strúčiky prelisovaného  cesnaku (môže byť aj viacej)

2 až 3 štipky soli

2 až 3 štipky mletého korenia

 

 

Postup práce:

Mäso nakrájame na drobné kúsky.

 

Marináda:

Všetky suroviny spolu zamiešame a vytvoríme marinádu. Do marinády vložíme na kocky nakrájané mäso a dáme na noc odležať do chladničky.

Ja som ho nakladala dnes ráno a v marináde ležalo štyri a pol hodiny. Stačilo to, lebo bolo chutné.

 

Dáme si rozpáliť trošku oleja a celú odležanú zmes aj s marinádou vyklopíme do hrnca. Následne smažíme asi päť až sedem minút, kým mäsko nezmäkne. Nepodlievajte, mäso by stratilo svoju chuť. Marináda na ňom vytvorí krustičku, a je to poriadna mňaminka.

Ako prílohu môžete upiecť zemiaky, alebo urobiť zemiakovú kašu. Záleží podľa uváženia. My sme si upiekli v trúbe americké zemiaky a poriadne sme sa prejedli. Prajem dobrú chuť.

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza