Kurací vývar

Ostalo mi z kuraťa mäso, tak šup s ním do polievky. Podarilo sa.

 

Potrebujeme:

2 kuracie krídla

1 kostru – chrbát, rebrá a pod

3 mrkvy

1 petržlen

2 štipky nového korenia

2 štipky čierneho korenia

1 masox

2 bobkové listy

2 litre vody

 

 

Postup prípravy:

Do vody dáme uvariť kuracie mäsko a pridáme korenie a bobkový list.. Asi po pol hodine zhrabeme sitkom z vrchu penu, aby sa neurobili oká a nebola polievka zbytočne mastná. Priznávam, poslepu to ide dosť nešťastne, ale tak odhadom to celkom ide.

Počas varenia mäska si našúpeme a nastrúhame zeleninu.

Mäsko vytiahneme a necháme vychladnúť. Do polievky pridáme zeleninu a Masox necháme variť a zatiaľ mäso oberieme a nakrájame nadrobno. Následne ho pridáme do polievky a necháme ešte desať minút, aby sa chute spojili.

Podávame so slížikmi, alebo mrveničkou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza