Kurací vývar
Ostalo mi z kuraťa mäso, tak šup s ním do polievky. Podarilo sa.
Potrebujeme:
2 kuracie krídla
1 kostru – chrbát, rebrá a pod
3 mrkvy
1 petržlen
2 štipky nového korenia
2 štipky čierneho korenia
1 masox
2 bobkové listy
2 litre vody
Postup prípravy:
Do vody dáme uvariť kuracie mäsko a pridáme korenie a bobkový list.. Asi po pol hodine zhrabeme sitkom z vrchu penu, aby sa neurobili oká a nebola polievka zbytočne mastná. Priznávam, poslepu to ide dosť nešťastne, ale tak odhadom to celkom ide.
Počas varenia mäska si našúpeme a nastrúhame zeleninu.
Mäsko vytiahneme a necháme vychladnúť. Do polievky pridáme zeleninu a Masox necháme variť a zatiaľ mäso oberieme a nakrájame nadrobno. Následne ho pridáme do polievky a necháme ešte desať minút, aby sa chute spojili.
Podávame so slížikmi, alebo mrveničkou.
Komentáře
Okomentovat