Kurací stroganov
V mrazničke sme mali dvoje kuracie prsia a stále sme sa nevedeli rozhodnúť aké jedlo z nich urobiť. Nič nám neprišlo dosť zaujímavé až som narazila na kurací stroganov. Poviete si kurací? Nie je to nejaká chyba? Nie, nie je. Ale ak si chcete pochutnať s nami, poďte vyskúšať. Určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
1 stredná cibuľa
4 kusy kyslých uhoriek
3 lyžice plnotučnej horčice
5 lyžíc kečupu
1 lyžica worcesterovej omáčky
1 lyžica hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
1 sladká smotana na šľahanie
olej
Počet porcií - 6
Postup prípravy:
Mäso nakrájame na rezance, cibuľu a uhorky narežeme na drobno.
Na hlbšej panvici alebo v hrnci si na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme kuracie mäso a dusíme, v prípade potreby podlejeme troškou vody.
Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka.
Nakoniec poprášime hladkou mukou, zamiešame, zalejeme smotanou, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením a worcesterom.
Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo s ryžou.
Ja som zvolila zemiaky a bolo to skutočne vynikajúce. Horčica a uhorky dajú jedlu nezameniteľnú chuť.
Komentáře
Okomentovat