Kurací stroganov

V mrazničke sme mali dvoje kuracie prsia a stále sme sa nevedeli rozhodnúť aké jedlo z nich urobiť. Nič nám neprišlo dosť zaujímavé až som narazila na kurací stroganov. Poviete si kurací? Nie je to nejaká chyba? Nie, nie je. Ale ak si chcete pochutnať s nami, poďte vyskúšať. Určite nebudete ľutovať.

 

 

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

1 stredná cibuľa

4 kusy kyslých uhoriek

3 lyžice plnotučnej horčice

5 lyžíc kečupu

1 lyžica worcesterovej omáčky

1 lyžica hladkej múky

soľ

mleté čierne korenie

1 sladká smotana na šľahanie

olej

Počet porcií - 6

 

Postup prípravy:

Mäso nakrájame na rezance, cibuľu a uhorky narežeme na drobno.

Na hlbšej panvici alebo v hrnci si na oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme kuracie mäso a dusíme, v prípade potreby podlejeme troškou vody.

Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka.

Nakoniec poprášime hladkou mukou, zamiešame, zalejeme smotanou, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením a worcesterom.

Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo s ryžou.

Ja som zvolila zemiaky a bolo to skutočne vynikajúce. Horčica a uhorky dajú jedlu nezameniteľnú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza