Kurací perkelt

Tento recept som sa naučila už dávnejšie, ale ešte nedošlo na jeho spísanie do textovej podoby. Je chutný a tak trošku iný ako sa bežne robieva.

 

 

Potrebujeme:

4 kuracie stehná

2 mrkvy

2 petržleny

Štvrťka celeru

2 masoxy

Soľ

Korenie

Masť na smaženie

Voda na podlievanie

Solamil na zahustenie

 

 

Postup prípravy:

Kuracie stehná si osolíme a okoreníme.

Všetku zeleninu si ošúpeme a nastrúhame nahrubo.

Dáme si rozohriať v hlbšom hrnci masť a osmažíme na nej stehná. Každé tak dve minútky z každej strany.

Stehná vytiahneme a vo výpeku, ktorý nám ostal orestujeme nastrúhanú zeleninu zhruba tri štyri minútky.

Podlejeme litrom vody a premiešame. Vložíme stehná k zelenine a necháme pod pokrievkou dusiť asi 40 minút.

Ochutnáme, či jedlo nezmenilo chuť, pridáme dva masoxy, prípadne ešte podľa uváženia dochutíme.

Po 40 minútach  jedlo odstavíme a vyberieme stehná. Necháme ich vychladnúť a oberieme z nich mäso. Kožu som vyhodila nechala som len chudé mäsko.

Nakrájame si ho na menšie kocky a opäť vložíme k zelenine.

Necháme ešte desať pätnásť minút podusiť.

V pohári si rozpustíme dve lyžičky solamilu a jedlo zahustíme. Necháme prevrieť tak dve tri minútky.

Podávame s cestovinami.

Počas varenia treba sledovať, či sa voda príliš nevyparuje. Nesmie to byť polievka. Mala by to byť skôr omáčka so zeleninkou a mäskom stredne hustej konzistencie.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza