Kurací perkelt
Tento recept som sa naučila už dávnejšie, ale ešte nedošlo na jeho spísanie do textovej podoby. Je chutný a tak trošku iný ako sa bežne robieva.
Potrebujeme:
4 kuracie stehná
2 mrkvy
2 petržleny
Štvrťka celeru
2 masoxy
Soľ
Korenie
Masť na smaženie
Voda na podlievanie
Solamil na zahustenie
Postup prípravy:
Kuracie stehná si osolíme a okoreníme.
Všetku zeleninu si ošúpeme a nastrúhame nahrubo.
Dáme si rozohriať v hlbšom hrnci masť a osmažíme na nej stehná. Každé tak dve minútky z každej strany.
Stehná vytiahneme a vo výpeku, ktorý nám ostal orestujeme nastrúhanú zeleninu zhruba tri štyri minútky.
Podlejeme litrom vody a premiešame. Vložíme stehná k zelenine a necháme pod pokrievkou dusiť asi 40 minút.
Ochutnáme, či jedlo nezmenilo chuť, pridáme dva masoxy, prípadne ešte podľa uváženia dochutíme.
Po 40 minútach jedlo odstavíme a vyberieme stehná. Necháme ich vychladnúť a oberieme z nich mäso. Kožu som vyhodila nechala som len chudé mäsko.
Nakrájame si ho na menšie kocky a opäť vložíme k zelenine.
Necháme ešte desať pätnásť minút podusiť.
V pohári si rozpustíme dve lyžičky solamilu a jedlo zahustíme. Necháme prevrieť tak dve tri minútky.
Podávame s cestovinami.
Počas varenia treba sledovať, či sa voda príliš nevyparuje. Nesmie to byť polievka. Mala by to byť skôr omáčka so zeleninkou a mäskom stredne hustej konzistencie.
Komentáře
Okomentovat