Krkovička na mede
V mraziaku sme mali väčšie množstvo krkovičky. Na rezne nebola chuť, tak sme premýšľali, čo nového si zasa uvariť. Našli sme recept, ktorý vám teraz ponúknem. Je to vynikajúce a na sladko. Do receptu nejde ani soľ, ani korenie. Nezmýlila som sa. My sme mali sedem plátkov, tak sme marinádu robili z dvojitej dávky, ale vám ponúkam pôvodný recept. Tak poďme na to:
Potrebujeme:
4 plátky bravčovej krkovičky
60 g medu
90 ml olivového oleja
150 ml jablkového džúsu
200 ml svetlého piva
15 ml sójovej omáčky
2 štipky mletého chilli
štipku kurkumy – kurkumu možno nahradiť šafránom, alebo vorchesterovou omáčkou, prípadne kari korením
Postup prípravy:
Všetky ingrediencie okrem mäsa v mise zmiešame a vytvoríme marinádu. Mäso do nej na noc naložíme. Opekáme na panvici, alebo na grile. Ako prílohu si môžete zvoliť zeleninový šalát, prípadne si dať mäsko s chlebom, alebo zemiakmi.
Komentáře
Okomentovat