Krkovička na mede

V mraziaku sme mali väčšie množstvo krkovičky. Na rezne nebola chuť, tak sme premýšľali, čo nového si zasa uvariť. Našli sme recept, ktorý vám teraz ponúknem. Je to vynikajúce a na sladko. Do receptu nejde ani soľ, ani korenie. Nezmýlila som sa. My sme mali sedem plátkov, tak sme marinádu robili z dvojitej dávky, ale vám ponúkam pôvodný recept. Tak poďme na to:

 

 

Potrebujeme:

4 plátky bravčovej krkovičky

60 g medu

90 ml olivového oleja

150 ml jablkového džúsu

200 ml svetlého piva

15 ml sójovej omáčky

2 štipky mletého chilli

štipku kurkumy – kurkumu možno nahradiť šafránom, alebo vorchesterovou omáčkou, prípadne kari korením

 

 

Postup prípravy:

Všetky ingrediencie okrem mäsa v mise zmiešame a vytvoríme marinádu. Mäso do nej na noc naložíme. Opekáme na panvici, alebo na grile. Ako prílohu si môžete zvoliť zeleninový šalát, prípadne si dať mäsko s chlebom, alebo zemiakmi.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza