Kotlety v lahodnej omáčke

Po dlhšom čase prinášam recept na jedno straaaašne dobré jedlo. Skúšala som túto sobotu na rodinnú oslavu a všetkým chutilo. Tak poďme na to.

 

 

Potrebujeme:

9 plátkov kotlety

2 cibule

6 strúčikov cesnaku

250 ml smotany na šľahanie

2 kocky Masoxu

4 lyžičky sladkej papriky

6 lyžíc kečupu

6 lyžíc oleja na smaženie

4 lyžice hladkej múky

Soľ

Korenie

 

 

Postup prípravy:

Kotlety si naklepeme, nakrojíme, z každej strany osolíme a okoreníme.

Do hlbšieho hrnca si dáme 6 lyžíc oleja, necháme rozpáliť a kotlety na ňom z každej strany dve minútky opečieme na najmenšom plameni.

Do výpeku, ktorý nám z opečených kotliet zostal vsypeme cibuľu, osmažíme asi tri štyri minútky, pridáme sladkú papriku a múku. Krátko asi minútku dve osmažíme a zalejeme vývarom z Masoxu. Jedna kocka je na 250 ml vody, my máme kocky dve, takže vlejeme pol litra vývaru a premiešame.

Chcem len upozorniť, aby ste vývar vlievali postupne a zamiešavali ho do zmesi po častiach.

Celú zmes necháme zovrieť a následne pridáme kečup, cesnak a trochu korenia.

Premiešame a do takto pripravenej omáčky vložíme kotlety a necháme 15 minút dusiť pod pokrievkou.

Následne kotlety  z omáčky vyberieme, vlejeme do nej 250 ml smotany a necháme krátko povariť asi tri štyri minúty. Opäť do omáčky vložíme kotlety a prikryjeme pokrievkou. Zasa necháme dusiť 15 minút, ochutnáme a odstavíme. Mäsko by už malo byť mäkké.

)Ako prílohu je možné podávať tarhoňu, alebo ryžu.

Je to neskutočne dobré žrádlo. Ospravedlňujem sa za výraz, ale keď to uvaríte, pochopíte.

 

 

Poznámky:

Nabádam k opatrnosti pri vyberaní kotliet z horúcej omáčky, ale inak som pri varení nenarazila na závažnejšie problémy.

Tak smelo do toho.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza