Kotlety v lahodnej omáčke
Po dlhšom čase prinášam recept na jedno straaaašne dobré jedlo. Skúšala som túto sobotu na rodinnú oslavu a všetkým chutilo. Tak poďme na to.
Potrebujeme:
9 plátkov kotlety
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
250 ml smotany na šľahanie
2 kocky Masoxu
4 lyžičky sladkej papriky
6 lyžíc kečupu
6 lyžíc oleja na smaženie
4 lyžice hladkej múky
Soľ
Korenie
Postup prípravy:
Kotlety si naklepeme, nakrojíme, z každej strany osolíme a okoreníme.
Do hlbšieho hrnca si dáme 6 lyžíc oleja, necháme rozpáliť a kotlety na ňom z každej strany dve minútky opečieme na najmenšom plameni.
Do výpeku, ktorý nám z opečených kotliet zostal vsypeme cibuľu, osmažíme asi tri štyri minútky, pridáme sladkú papriku a múku. Krátko asi minútku dve osmažíme a zalejeme vývarom z Masoxu. Jedna kocka je na 250 ml vody, my máme kocky dve, takže vlejeme pol litra vývaru a premiešame.
Chcem len upozorniť, aby ste vývar vlievali postupne a zamiešavali ho do zmesi po častiach.
Celú zmes necháme zovrieť a následne pridáme kečup, cesnak a trochu korenia.
Premiešame a do takto pripravenej omáčky vložíme kotlety a necháme 15 minút dusiť pod pokrievkou.
Následne kotlety z omáčky vyberieme, vlejeme do nej 250 ml smotany a necháme krátko povariť asi tri štyri minúty. Opäť do omáčky vložíme kotlety a prikryjeme pokrievkou. Zasa necháme dusiť 15 minút, ochutnáme a odstavíme. Mäsko by už malo byť mäkké.
)Ako prílohu je možné podávať tarhoňu, alebo ryžu.
Je to neskutočne dobré žrádlo. Ospravedlňujem sa za výraz, ale keď to uvaríte, pochopíte.
Poznámky:
Nabádam k opatrnosti pri vyberaní kotliet z horúcej omáčky, ale inak som pri varení nenarazila na závažnejšie problémy.
Tak smelo do toho.
Komentáře
Okomentovat