Kotlety na šľahačke

Dnes si uvaríme niečo jednoduchšie. Nech to slúži ako inšpirácia začínajúcim kuchárkam.

 

Potrebujeme:

500 g bravčových kotliet – prípadne 4 až 6 plátkov

2 smotany na šľahanie

12 zemiakov

Soľ

Korenie

 

 

Postup prípravy:

Kotlety si naklepeme, osolíme a okoreníme. Stačí dať z každej strany jednu štipku soli a jednu štipku korenia a votrieť do mäsa.

Zemiaky si ošúpeme,  nakrájame na plátky,  osolíme a okoreníme.

Do Jánskej misy si budeme suroviny vrstviť tak, že na spodok pôjde vrstva zemiakov, na zemiaky dáme plátky mäsa a potom opäť vrstva zemiakov.

Ak by ste mali mäsa a zemiakov viac, vrstvy môžu byť aj dve. Musíte však pamätať na to, že na spodu aj navrchu musia byť zemiaky.

Po navrstvení polejeme všetko dvoma šľahačkami.

Misu zakryjeme a vložíme do vopred rozohriatej trúby na 180 stupňov na 60 minút. Ak by po hodinke ešte zemiaky z hora neboli mäkké, pridajte ešte čas. Ak budú však vrchné zemiaky mäkké, bude hotové celé jedlo.

Je to výborný obedík, určite vám bude chutiť.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza