Kotlety na šľahačke
Dnes si uvaríme niečo jednoduchšie. Nech to slúži ako inšpirácia začínajúcim kuchárkam.
Potrebujeme:
500 g bravčových kotliet – prípadne 4 až 6 plátkov
2 smotany na šľahanie
12 zemiakov
Soľ
Korenie
Postup prípravy:
Kotlety si naklepeme, osolíme a okoreníme. Stačí dať z každej strany jednu štipku soli a jednu štipku korenia a votrieť do mäsa.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.
Do Jánskej misy si budeme suroviny vrstviť tak, že na spodok pôjde vrstva zemiakov, na zemiaky dáme plátky mäsa a potom opäť vrstva zemiakov.
Ak by ste mali mäsa a zemiakov viac, vrstvy môžu byť aj dve. Musíte však pamätať na to, že na spodu aj navrchu musia byť zemiaky.
Po navrstvení polejeme všetko dvoma šľahačkami.
Misu zakryjeme a vložíme do vopred rozohriatej trúby na 180 stupňov na 60 minút. Ak by po hodinke ešte zemiaky z hora neboli mäkké, pridajte ešte čas. Ak budú však vrchné zemiaky mäkké, bude hotové celé jedlo.
Je to výborný obedík, určite vám bude chutiť.
Komentáře
Okomentovat