Karfiolové quiche
Tento fantastický recept som dostala od Danky, mojej kamarátky a znel tak výborne, že som sa rozhodla ho skúsiť. Je to geniálna chuť. Proste niečo tak dobré, že budete mať nebíčko v ústach.
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
1 karfiol
20 dkg strúhaný syr
20 dkg šunka
1 mäkký nízkotučný tvaroh vo vaničke
5 vajec
1 smotana na šľahanie
Vegeta
Soľ
Korenie
Sladká paprika
1 menší plech
Papier na pečenie
Postup prípravy:
Karfiol si rozdelíme na menšie časti a uvaríme ho nad parou do polomäkka. Nesolíme, dochutíme neskôr.
V mise si rozšľaháme smotanu na šľahanie, vajcia, tvaroh. Pridáme šunku a syr. Ja som šunku strúhala na drobno, aby mala podobnú konzistenciu ako syr. Poriadne premiešame.
Pridáme vychladnutý karfiol, ktorý pokrájame na drobné kúsky. Celú zmes poriadne premiešame. Dochutíme zhruba piatimi väčšími štipkami vegety, štyrmi štipkami soli, štyrmi štipkami korenia a troma štipkami sladkej papriky. Celú zmes premiešame a ochutnáme. Ak sa vám zdá ešte niečoho málo, kľudne pridajte.
Plech si vystelieme pečiacim papierom. Na vále si rozvaľkáme listové cesto. Presunieme ho na pečiaci papier a prispôsobíme veľkosti plechu tak, aby cesto presahovalo na okraje plechu. Pozor, je to dôležité, aby zmes pri krájaní nevytekala zo strán keď sa odkrojí od kraja.
Na cesto rozložíme nami pripravenú zmes.
Celý plech dáme do trúby na 40 minút na 180 stupňov.
Mne sa to po tejto dobe krásne upieklo. Použila som plech s veľkosťou 39 krát 25 cm.
Ako prílohu si k tomuto dobrému jedlu môžete dať uhorkový šalát, alebo vôbec nejaký dobrý zeleninový.
Poznámky:
Listové cesto sa dobre spracúva, nemusíte sa báť. Keď ho rozvaľkáte, je možné ho dvihnúť a preniesť a nepotrhá sa.
Dbajte na to, aby bolo pri presúvaní na plech aj po bokoch plechu.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat