Jahodová pena

Dostala som chuť na jahodovú penu, ale tak veľkú, že som ju musela hneď urobiť.

 

Potrebujeme:

500 g očistených jahôd

150 g krupicového cukru, prípadne práškového

4 bielka

 

Postup prípravy:

Jahody si očistíme a roztlačíme s polovicou cukru.

Oddelíme si bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Prisypeme druhú polovicu cukru a šľaháme až kým nám nevznikne hustá pena.

Postupne po lyžiciach pridávame roztlačené jahody s cukrom a stále šľaháme až kým hmota nenaberie hustú konzistenciu a jahody sa úplne nerozšľahajú. Vyjde toho toľko, že budete môcť kŕmiť i susedov.

Ak vás nie je príliš veľa, stačí í polovičná dávka.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza