Jahodová pena
Dostala som chuť na jahodovú penu, ale tak veľkú, že som ju musela hneď urobiť.
Potrebujeme:
500 g očistených jahôd
150 g krupicového cukru, prípadne práškového
4 bielka
Postup prípravy:
Jahody si očistíme a roztlačíme s polovicou cukru.
Oddelíme si bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Prisypeme druhú polovicu cukru a šľaháme až kým nám nevznikne hustá pena.
Postupne po lyžiciach pridávame roztlačené jahody s cukrom a stále šľaháme až kým hmota nenaberie hustú konzistenciu a jahody sa úplne nerozšľahajú. Vyjde toho toľko, že budete môcť kŕmiť i susedov.
Ak vás nie je príliš veľa, stačí í polovičná dávka.
Komentáře
Okomentovat