Jablkový koláč s čokoládou Margot
Dnes vám prinášam recept, ktorý som dostala od svojej susedy. Ochutnala som koláčik už u nej na návšteve a chcela som si ho upiecť aj doma. Tak poďme na to.
Potrebujeme:
350 g polohrubej múky
250 g kryštálového cukru
350 g postrúhaných jabĺk (tak pol kila so šupkou)
1 prášok do perníku
1 prášok do pečiva
10 lyžíc oleja
2 lyžice rumu
250 ml mlieka
2 vajcia
1 čokoláda Margot (100 g)
Kúsok masla na vymazanie plechu
Strúhanka na vysypanie plechu
Postup prípravy:
Jablká si ošúpeme, vyjadrincujeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Čokoládu Margot si nastrúhame na hrubom strúhadle.
Všetky suroviny okrem čokolády Margot si zvážime a vyšľaháme riedke cesto.
Pozor, treba na to použiť hlbšiu misu, je toho pomerne dosť.
Plech si vymažeme maslom, posypeme strúhankou, aj po stranách. Vylejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.
Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme odokryté 35 minút.
Ja som použila menší plech cca 40 krát 25.
Po vytiahnutí koláča z trúby ho posypeme nastrúhanou čokoládou Margot a necháme vychladiť.
Prajem teda už len dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat