Jablkový koláč s čokoládou Margot

Dnes vám prinášam recept, ktorý som dostala od svojej susedy. Ochutnala som koláčik už u nej na návšteve a chcela som si ho upiecť aj doma. Tak poďme na to.

 

 

Potrebujeme:

350 g polohrubej múky

250 g kryštálového cukru

350 g postrúhaných jabĺk (tak pol kila so šupkou)

1 prášok do perníku

1 prášok do pečiva

10 lyžíc oleja

2 lyžice rumu

250 ml mlieka

2 vajcia

1 čokoláda Margot (100 g)

Kúsok masla na vymazanie plechu

Strúhanka na vysypanie plechu

 

 

Postup prípravy:

Jablká si ošúpeme, vyjadrincujeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Čokoládu Margot si nastrúhame na hrubom strúhadle.

Všetky suroviny okrem čokolády Margot si zvážime a vyšľaháme riedke cesto.

Pozor, treba na to použiť hlbšiu misu, je toho pomerne dosť.

Plech si vymažeme maslom, posypeme strúhankou, aj po stranách. Vylejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.

Trúbu si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme odokryté 35 minút.

Ja som použila menší plech cca 40 krát 25.

Po vytiahnutí koláča z trúby ho posypeme nastrúhanou čokoládou Margot a necháme vychladiť.

Prajem teda už len dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza