Hubový guláš

Nevedeli sme čo si urobiť na obed. Mali sme však chuť na niečo dobré. Recepty v časopisoch občas prinesú vynikajúcu inšpiráciu a toto je jedna z nich.

 

 

Potrebujeme:

500 G hovädzej klišky – ospravedlňujem sa, neviem ako sa kliška povie po slovensky, pátram po tom už dlho, ale nik mi to nevie povedať

300 G šampiňónov, ak máte čerstvé huby, určite ich uprednostnite

1 paradajkový pretlak

5 veľkých strúčikov cesnaku

4 veľké cibule, alebo sedem malých

Bravčová masť

Soľ

Korenie

Sladká paprika

Majoránka

Kmín

Solamil

 

 

Postup prípravy:

Do hrnca si dáme rozohriať bravčovú masť a na nej speníme do mäkka cibuľu. Keď cibuľka zmäkne prisypeme trošku sladkej papriky a asi minútku miešame. Pozor, aby sa paprika nepripálila. Následne pridáme mäso a dusíme vo vlastnej šťave asi päť minút.

Pridáme paradajkový pretlak a prelisovaný cesnak. Premiešame a necháme chvíľku prevariť. Pridáme soľ a korenie tak po tri štyri štipky. Následne podlejeme pol litrom vody, prikryjeme a necháme dusiť asi dvadsať minút. Keď mäso trochu zmäkne, pridáme huby, podlejeme ďalším litrom vody a dusíme ďalšiu pol hodinu. Záleží na tom, ako bude mäknúť mäso. Huby pridávame vo fáze, keď je mäso polomäkké. Dá sa už požuť, ale nie je ešte celkom dovarené. Guláš dochutíme soľou, korením, pridáme majoránku, kmín a sladkú papriku.

Keď mäso zmäkne, zahustíme guláš Solamilom, necháme minútku dve prevariť a môžeme ho odstaviť z horáku. Pozor, huby dosť šťavy nasajú, podlievajte tak, aby ste v hrnci mali vždy dosť vody.

Podávať môžeme s chlebom, alebo knedľou.

Prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza