Hubové placky
Premýšľali sme ako už sto krát pred tým, čo si dnes uvaríme na obed. Pri hľadaní na nete som narazila na zaujímavý recept a nakoľko máme radi huby, toto sme museli vyskúšať.
Potrebujeme:
500 g čerstvých, alebo mrazených húb, odporúčam skôr čerstvé
1 väčšia cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 vajce
2 pečivá
Soľ
Korenie
Drtená rasca
Strúhanka
1 deci mlieka
Olej na smaženie
10 dkg strúhaného syra
Postup prípravy:
Do hrnca si dáme dve lyžice oleja a na ňom osmažíme cibuľku.
Pridáme nadrobno pokrájané huby, osolíme pridáme rascu a dusíme asi 15 minút. To ale iba v prípade, že máte mrazené huby. Musí sa totiž vydusiť prebytočná voda. Ak máte huby čerstvé, stačí dusiť zhruba 5 minút.
Odstavíme a necháme vychladnúť.
Rožky si nakrájame na kocky, zalejeme decom mlieka, pridáme syr, vajcia a zmiešame. Potom túto zmes premiešame s vychladnutými hubami.
Ochutíme cesnakom, posolíme, okoreníme, zahustíme strúhankou a mokrou rukou tvarujeme placky.
Mne ich z tejto dávky vyšlo jedenásť.
Následne ich na oleji smažíme zhruba po štyri minúty z každej strany na malom horáku, zhruba na jednej tretine.
Poznámky:
Rožky sa pred pridaním syra a vajec musia od mlieka vyžmýkať. Až potom sa pridá syr a vajcia.
So zahusťovaním strúhankou buďte opatrní, aby ste placky nemali skôr strúhankové, než hubové.
Komentáře
Okomentovat