Hovädzia zmes na špagety

Máme radi špagety v rôznych variantoch. Nebavilo nás už jesť klasiku a tak sme si nechali poradiť zmesku, ktorá je už pekne stará. Kto má chuť na dobrotu, nech číta.

 

Potrebujeme:

2 stredne veľké cibule

Olej

500 g hovädzieho mäsa

1 malý paradajkový pretlak

Soľ

Korenie

3 strúčiky prelisovaného cesnaku

2 Masoxy

 

Postup prípravy:

Mäsko si nakrájame na kocky, cibuľu na drobno. Dáme si rozohriať olej, do hrnca vsypeme cibuľu a osmažíme ju, zhruba tri štyri minútky do mäkka. Pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme asi minútku zatiahnuť. Podlejeme dvoma decami vody a premiešame. Necháme dusiť občas premiešame a dolejeme vodu, ak sa príliš vyparí. Podliať bude treba ešte dva tri krát, záleží od toho, ako rýchlo sa voda vyparuje. Keď mäso zmäkne, pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Necháme variť ešte zhruba desať až pätnásť minút. Nakoniec pridáme cesnak, dve tri minútky povaríme a je hotovo. U nás trval čas varenia asi hodinu a štvrť. Záleží od sporáka.

Ako prílohu je možné dať si špagety, alebo iné cestoviny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza