Hovädzia zmes na špagety
Máme radi špagety v rôznych variantoch. Nebavilo nás už jesť klasiku a tak sme si nechali poradiť zmesku, ktorá je už pekne stará. Kto má chuť na dobrotu, nech číta.
Potrebujeme:
2 stredne veľké cibule
Olej
500 g hovädzieho mäsa
1 malý paradajkový pretlak
Soľ
Korenie
3 strúčiky prelisovaného cesnaku
2 Masoxy
Postup prípravy:
Mäsko si nakrájame na kocky, cibuľu na drobno. Dáme si rozohriať olej, do hrnca vsypeme cibuľu a osmažíme ju, zhruba tri štyri minútky do mäkka. Pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme asi minútku zatiahnuť. Podlejeme dvoma decami vody a premiešame. Necháme dusiť občas premiešame a dolejeme vodu, ak sa príliš vyparí. Podliať bude treba ešte dva tri krát, záleží od toho, ako rýchlo sa voda vyparuje. Keď mäso zmäkne, pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Necháme variť ešte zhruba desať až pätnásť minút. Nakoniec pridáme cesnak, dve tri minútky povaríme a je hotovo. U nás trval čas varenia asi hodinu a štvrť. Záleží od sporáka.
Ako prílohu je možné dať si špagety, alebo iné cestoviny.
Komentáře
Okomentovat