Gurmánské soté
Tento receptík som dostala od mojej kamarátky Danky. Skúsili sme a doslova zhltli sme.
Ako na to?
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
10 dkg šunky
1 plechovka sterilizovanej kukurice
1 väčšia, alebo 2 menšie cibule
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica kečupu
Soľ podľa chuti
2 štipky čierneho korenia
1 sladká smotana na šľahanie
Počet porcií 6
Postup prípravy:
V hrnci si rozohrejeme olej a nakrájanú cibuľku osmažíme zhruba tri štyri minúty. Pridáme na kocky nakrájané mäso a restujeme zhruba 5 minút. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku. Poriadne premiešame, aby sa koreniny dostali do mäsa. Pridáme kečup a opäť premiešame. Po chvíľke dve tri minúty pridáme plechovku kukurice a opäť zamiešame. Ja som ju tam dala celú aj s nálevom. Vytvoril výbornú šťavu. Ale kto nálev nechcete, dajte kukurice podľa potreby. Nakoniec pridáme šunku a necháme chvíľku variť. V závere prilejeme sladkú smotanu. Necháme chvíľku prevrieť a jedlo odstavíme. Ak by sa vám zdalo málo slané, treba ešte dosoliť, či dokoreniť, alebo pridať sójovú omáčku.
Ako prílohu možno podávať cestoviny, alebo ryžu.
Prajem dobrú chuť, je to skutočne vynikajúce.
Komentáře
Okomentovat