Guláš z trúby
Každý deň sa človek pýta, čo uvariť? Ponúkam vám recept na guláš z trúby. Nie som veľký nadšenec gulášov, ale tento mi chutí, pretože je úplne iný na aké sme zvyknutí bežne.
Guláš z trúby
Potrebujeme:
1 až 1,5 KG hovädzieho alebo bravčového mäsa
1 KG cibule
1 hlavička cesnaku
2 lyžice sladkej papriky
1 lyžica gulášového korenia
2 kocky bujónu
2 lyžice škrobovej múčky (Solamil)
120 ML rajčinový pretlak (1 fľaštička)
Soľ podľa odhadu zhruba hrsť až hrsť a pol
1 L vody
Postup prípravy:
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a vložíme do misy. Pridáme ostatné prísady a poriadne premiešame. Naplníme pekáč, alebo jánsku misu. Prikryjeme alobalom alebo
vekom. Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Pekáč do nej vložíme a v prípade hovädzieho mäsa dusíme hodinu a pol až dve, v prípade bravčového hodinu. Guláš nemiešame a trúbu neotvárame.
Podávame s chlebom, alebo knedľou.
Poznámky:
Pozor na Solamil. Je veľmi jemný a sypký. Naberajte ho opatrne.
Rajčinový pretlak farbí, poriadne ho z fľaštičky vyškrabte.
Guláš bude mať po paprike červenú farbu, tak pozor na zafarbenie.
Komentáře
Okomentovat