Guláš z trúby

Každý deň sa človek pýta, čo uvariť? Ponúkam vám recept na guláš z trúby. Nie som veľký nadšenec gulášov, ale tento mi chutí, pretože je úplne iný na aké sme zvyknutí bežne.

Guláš z trúby

 

Potrebujeme:

1 až 1,5 KG hovädzieho alebo bravčového mäsa

1 KG cibule

1 hlavička cesnaku

2 lyžice sladkej papriky

1 lyžica gulášového korenia

2 kocky bujónu

2 lyžice škrobovej múčky (Solamil)

120 ML rajčinový pretlak (1 fľaštička)

Soľ podľa odhadu zhruba hrsť až hrsť a pol

1 L vody

 

Postup prípravy:

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a vložíme do misy. Pridáme ostatné prísady a poriadne premiešame. Naplníme pekáč, alebo jánsku misu. Prikryjeme alobalom alebo

vekom. Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Pekáč do nej vložíme a v prípade hovädzieho mäsa dusíme hodinu a pol až dve, v prípade bravčového hodinu. Guláš nemiešame a trúbu neotvárame.

Podávame s chlebom, alebo knedľou.

 

Poznámky:

Pozor na Solamil. Je veľmi jemný a sypký. Naberajte ho opatrne.

Rajčinový pretlak farbí, poriadne ho z fľaštičky vyškrabte.

Guláš bude mať po paprike červenú farbu, tak pozor na zafarbenie.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza