Grankový dezert
Dnes opäť niečo sladké. Určite vám bude chutiť.
Potrebujeme:
Na cesto:1 hrnček polohrubej múky
0,5 hrnčeka Granka
0,5 hrnčeka kakaa
1 prášok do pečiva
1 hrnček oleja
5 vajec
1 hrnček kryštálového cukru
Na poliatie:
0,5 hrnčeka osladenej rozpustnej kávy
Na polevu:
200 g čokolády na varenie
250 ml smotany na šľahanie
Na potretie:
Jahodová alebo ríbezľová marmeláda
Postup prípravy:
Najprv si pripravíme cesto. V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej granko, kakao, prášok do pečiva a múku. Všetko spolu vymiešame. Ak by bolo cesto husté, pridajte ešte deci mlieka.
Hlbší menší plech si vystelieme papierom na pečenie a cesto naň rozotrieme.
Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a pečieme 25 minút.
Pokiaľ sa cesto pečie, uvaríme si rozpustnú kávu a ešte teplý koláč ňou pokvapkáme.
Potom nanesieme na povrch koláča marmeládu.
V hrnci si následne pripravíme smotanu s čokoládou. Počkáme, až sa čokoláda rozpustí a krátko ešte povaríme.
Čokoládu potom opatrne nanesieme na koláč a dezert dáme na noc vychladiť do chladničky.
Kto má rád, pri podávaní si na koláč môže ešte pridať sladkú šľahačku. Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat