Dukátové buchtičky
Už dlho som si plánovala, že vyskúšam tento recept. Našla som taký, ktorý sa podaril hneď z prvej, tak vám ho ponúkam i s poznámkami.
Potrebujeme:
Na cesto:
500 g polohrubej múky
200 g obyčajného masla
2 žĺtky
200 ml mlieka
1 kocka 42 g kvasníc
100 g kryštálového cukru
1 štipka soli
Na krém:
1 vanilkový puding
750 ml mlieka
1 vanilkový cukor
1 lyžica rumu
Postup prípravy:
Ja som cesto robila v domácej pekárni. Najprv som si dala všetky mokré ingrediencie, maslo už rozpustené a následne sypké suroviny. Droždie na vrch už rozdrobené a posypané cukrom.
Nastavila som program cesto.
Ak však nemáte pekáreň, ktorá by vám cesto vymiešala postupujte tak, že si do misy dajte múku, v nej vytvorte v strede jamku, kam dáte droždie, trocha cukru tak lyžicu a vlažné mlieko. Necháte vzísť kvások tak 5 minút bude stačiť. Pridáte rozpustené maslo, cukoržĺtka a štipku soli. Následne cesto vymiešate do hladka a necháte hodinu vykysnúť na teplom mieste.
Po dokysnutí cesto premiesime, vymažeme si plech maslom a z cesta robíme malé guličky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Ak by sa vám zdali málo mastné, pomažte si ruky maslom a tak tvorte guličky.
Mne z tohto množstva vyšli tri plechy buchtičiek. Pečieme na 220 stupňov desať minút.
Krém si urobíme tak, že si v mlieku rozmiešame puding a cukor a lyžicu rumu. Ak nemáte, nevadí, bude to chutiť aj bez neho. Po poriadnom vymiešaní pudingu a cukru s mliekom, nesmú byť hrudky, dáme zmes uvariť. Stále miešame až puding nezhustne. Následne odstavíme a upečené buchtičky si krémom polejeme. Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat