Dukátové buchtičky

Už dlho som si plánovala, že vyskúšam tento recept. Našla som taký, ktorý sa podaril hneď z prvej, tak vám ho ponúkam i s poznámkami.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

500 g polohrubej múky

200 g obyčajného masla

2 žĺtky

200 ml mlieka

1 kocka 42 g kvasníc

100 g kryštálového cukru

1 štipka soli

 

Na krém:

1 vanilkový puding

750 ml mlieka

1 vanilkový cukor

1 lyžica rumu

 

 

Postup prípravy:

Ja som cesto robila v domácej pekárni. Najprv som si dala všetky mokré ingrediencie, maslo už rozpustené a následne sypké suroviny. Droždie na vrch už rozdrobené a posypané cukrom.

Nastavila som program cesto.

Ak však nemáte pekáreň, ktorá by vám cesto vymiešala postupujte tak, že si do misy dajte múku, v nej vytvorte v strede jamku, kam dáte droždie, trocha cukru tak lyžicu a vlažné mlieko. Necháte vzísť kvások tak 5 minút bude stačiť. Pridáte rozpustené maslo, cukoržĺtka a štipku soli. Následne cesto vymiešate do hladka a necháte hodinu vykysnúť na teplom mieste.

Po dokysnutí cesto premiesime, vymažeme si plech maslom a z cesta robíme malé guličky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Ak by sa vám zdali málo mastné, pomažte si ruky maslom a tak tvorte guličky.

Mne z tohto množstva vyšli tri plechy buchtičiek. Pečieme na 220 stupňov desať minút.

 

Krém si urobíme tak, že si v mlieku rozmiešame puding a cukor a lyžicu rumu. Ak nemáte, nevadí, bude to chutiť aj bez neho. Po poriadnom vymiešaní pudingu a cukru s mliekom, nesmú byť hrudky, dáme zmes uvariť. Stále miešame až puding nezhustne. Následne odstavíme a upečené buchtičky si krémom polejeme. Prajem dobrú chuť.

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza