Dragúnové rezne

Tento recept má síce podivný názov, ale je chutný a určite sa vám budú zbiehať slinky pri čítaní ingrediencií. Nebudem vás už dlhšie napínať, poďme sa naň pozrieť podrobnejšie.

 

 

Potrebujeme:

5 plátkov bravčového stehna (českí čitatelia hľadajte bravčová kýta)

1 väčšia cibuľa

100 g masla

8 cheri rajčiniek

1 paprika

200 ml šľahačkovej smotany

1 lyžica múky

1 štipka oregána

1 štipka bazalky

1 rajčinový pretlak

1 kocka Masoxu

Sladká paprika na posypanie

Soľ

Korenie

 

 

Postup prípravy:

Cibuľu si nakrájame na drobno a dáme zvlášť. Rajčiny a papriky si tiež nakrájame na menšie kúsky. A dáme zvlášť.

Mäso si osolíme, okoreníme. Stačí z každej strany jedna štipka soli a jedna štipka korenia.

V hrnčeku 250 ml si zalejeme horúcou vodou kocku masoxu a rozmiešame.

Najprv si dáme rozohriať sto gramov masla a na ňom opečieme cibuľku. Odporúčala by som to robiť v nejakej plytšej panvici, ale dostatočne hlbokej, aby sa tam vošla omáčka. Ak nemáte, stačí hrniec.

Na osmaženej cibuľke si postupne krátko opečieme plátky stehna. Stačí tak dve minútky z každej strany.

Po opečení vrátime všetky plátky do hrnca s cibuľkou, poprášime sladkou paprikou  a zalejeme rozmiešaným Masoxom. Prikryjeme a necháme dusiť do zmäknutia.

Zvoľte si hrniec, ktorý je neprilnavý, aby sa vám maslo, cibuľka a mäso nepripálilo.

Keď stehno zmäkne, plátky vytiahneme a do výpeku, ktorý nám ostal si pridáme papriku s rajčinami a necháme chvíľku povariť.

V miske si zmiešame rajčinový pretlak s bazalkou a oregánom a pridáme do hrnca. Necháme opäť pár minút prevariť.

Následne si do misky vlejeme smotanu na šľahanie a pridáme do nej lyžicu múky a poriadne rozmiešame, aby sa nerobili hrudky. Pridáme ju do hrnca a necháme asi desať minút prevariť, aby sa múka tiež stihla vstrebať. Potom do uvarenej omáčky opäť vložíme nami udusené rezne a necháme chvíľku povariť, cca desať minút.

Ako prílohu si môžete urobiť ryžu, alebo americké zemiaky.

Chutí to výborne.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza