Dragúnové rezne
Tento recept má síce podivný názov, ale je chutný a určite sa vám budú zbiehať slinky pri čítaní ingrediencií. Nebudem vás už dlhšie napínať, poďme sa naň pozrieť podrobnejšie.
Potrebujeme:
5 plátkov bravčového stehna (českí čitatelia hľadajte bravčová kýta)
1 väčšia cibuľa
100 g masla
8 cheri rajčiniek
1 paprika
200 ml šľahačkovej smotany
1 lyžica múky
1 štipka oregána
1 štipka bazalky
1 rajčinový pretlak
1 kocka Masoxu
Sladká paprika na posypanie
Soľ
Korenie
Postup prípravy:
Cibuľu si nakrájame na drobno a dáme zvlášť. Rajčiny a papriky si tiež nakrájame na menšie kúsky. A dáme zvlášť.
Mäso si osolíme, okoreníme. Stačí z každej strany jedna štipka soli a jedna štipka korenia.
V hrnčeku 250 ml si zalejeme horúcou vodou kocku masoxu a rozmiešame.
Najprv si dáme rozohriať sto gramov masla a na ňom opečieme cibuľku. Odporúčala by som to robiť v nejakej plytšej panvici, ale dostatočne hlbokej, aby sa tam vošla omáčka. Ak nemáte, stačí hrniec.
Na osmaženej cibuľke si postupne krátko opečieme plátky stehna. Stačí tak dve minútky z každej strany.
Po opečení vrátime všetky plátky do hrnca s cibuľkou, poprášime sladkou paprikou a zalejeme rozmiešaným Masoxom. Prikryjeme a necháme dusiť do zmäknutia.
Zvoľte si hrniec, ktorý je neprilnavý, aby sa vám maslo, cibuľka a mäso nepripálilo.
Keď stehno zmäkne, plátky vytiahneme a do výpeku, ktorý nám ostal si pridáme papriku s rajčinami a necháme chvíľku povariť.
V miske si zmiešame rajčinový pretlak s bazalkou a oregánom a pridáme do hrnca. Necháme opäť pár minút prevariť.
Následne si do misky vlejeme smotanu na šľahanie a pridáme do nej lyžicu múky a poriadne rozmiešame, aby sa nerobili hrudky. Pridáme ju do hrnca a necháme asi desať minút prevariť, aby sa múka tiež stihla vstrebať. Potom do uvarenej omáčky opäť vložíme nami udusené rezne a necháme chvíľku povariť, cca desať minút.
Ako prílohu si môžete urobiť ryžu, alebo americké zemiaky.
Chutí to výborne.
Komentáře
Okomentovat