Domáce rožky
Po domácom chlebíku prichádzam i s domácimi rožtekmi. Hádam vám budú chutiť. Prvý pokus bol taký, že som rožky tvarovala rukami, vyšli nám z toho také skôr bagetkorožky, ale na chuti im to neubralo. Poďme teda na to.
Potrebujeme:
260 ml vlažnej vody
20 g oleja
10 g soli
500 g polohrubej výberovej múky
18 g droždia
5 g cukru
Nastavenie pekárne – program cesto
Postup prípravy:
Po vykysnutí cesto vyberieme, vyvaľkáme na vále a vytvarujeme rožky. Plech si vystelieme pečiacim papierom, alebo použijeme silikónovú podložku. Rožky naň poukladáme, prikryjeme utierkou a necháme ešte trištvrte hodinu kysnúť.
Následne ich potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 180 stupňov na horkovzduch na 15 minút už do vyhriatej trúby.
Po dopečení ich rozložíme na mriežku, aby vychladli.
Potom už koštujeme a degustujeme, myslím, že sa zjedia hneď.
Komentáře
Okomentovat