Domáce rožky

Po domácom chlebíku prichádzam i s domácimi rožtekmi. Hádam vám budú chutiť. Prvý pokus bol taký, že som rožky tvarovala rukami, vyšli nám z toho také skôr bagetkorožky, ale na chuti im to neubralo. Poďme teda na to.

 

 

Potrebujeme:

260 ml vlažnej vody

20 g oleja

10 g soli

500 g polohrubej výberovej múky

18 g droždia

5 g cukru

Nastavenie pekárne – program cesto

 

 

Postup prípravy:

Po vykysnutí cesto vyberieme, vyvaľkáme na vále a vytvarujeme rožky. Plech si vystelieme pečiacim papierom, alebo použijeme silikónovú podložku. Rožky naň poukladáme, prikryjeme utierkou a necháme ešte trištvrte hodinu kysnúť.

Následne ich potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 180 stupňov na horkovzduch na 15 minút už do vyhriatej trúby.

Po dopečení ich rozložíme na mriežku, aby vychladli.

Potom už koštujeme a degustujeme, myslím, že sa zjedia hneď.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza