Domáca pizza

Nebaví vás už objednávať si Pizzu? Tak si upečte svoju vlastnú. Ponúkam recept na perfektné cesto, ktoré som objavila na nete, na www.dama.cz. Fakt si s ním môžete pohadzovať. Je pružné a najmä hrozne dobré. Pizza netvrdne ani po vychladnutí. Tak poďme na to:

 

 

Potrebujeme:

250 g vody

35 g olivového oleja (asi 5 lyžíc)

10 g soli (asi 2 lyžičky)

500 g hladkej múky

1 lyžička sušeného alebo 1/4 čerstvého droždia

Nastavenie pekárne: - Program cesto

 

 

Postup prípravy:

Keď cesto v pekárni vykysne, rozvaľkáme si ho na vále na plát. Ak nemáme pizza plech, snažíme sa pizzu vyvaľkať/vytvarovať ručne

Cesto by sa nemalo lepiť, tak nebude treba dosypať múku.

Pri vaľkaní dbáme na to, aby bol okraj vyšší.

Zdobíme surovinami, ktoré máme doma. Základom je ale omáčka, ktorú si urobíme z kečupu, bylinkového pesta - asi lyžička dve, dvoch troch strúčikov rozlysovaného cesnaku, štipky soli a štipky korenia. Všetko rozmiešame a v prípade, že by bola chuť málo výrazná ešte doplníme čo treba,.

Kečupový základ roztrieme na pizzu, naň kladieme plátky, syra salámy, čo má kto rád.

Dáme upiecť do vopred vyhriatej trúby na 200 stupňov na horkovzduch na 9 minút.

 

 

Poznámky:

Do pizze použite sušené droždie, má lepšie vlastnosti ako živé. Obsahuje viacej mikroorganizmov, čo priaznivo ovplyvňuje lepkovú štruktúru.

Pizzu pečte na spodu trúby, zospodu potrebuje viacej tepla.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami