Domáca čokoláda Margot
Dnes si spolu pripravíme čokoládu Margot. Určite ju poznáte. Skúsili sme recept v domácich podmienkach. Chuťovo je fakt dobrý. Treba ešte dotiahnuť nejaké tie detaily, ale tým vás nebudem zaťažovať.
Potrebujeme:
2 balíčky keksov Marína, alebo Indiánky
200 g kokosovej múčky, ak nemáte tak strúhaného kokosu
2 varové čokolády
1 hera
200 g kryštálového cukru
Pol deci rumu
1 a pol deci vody
Alobal
Malý plech na pečenie
Postup prípravy:
Keksy a kokos ak je strúhaný si namelieme na jemný prášok.
Do hrnca si dáme jeden a pol deci vody pol deci rumu a kryštálový cukor. Uvaríme na sirup.
Ním zalejeme rozdrvené keksy a kokos. Premiešame, aby nám vznikla hmota.
V hrnci si rozpustíme Heru a dve varové čokolády tak, aby nám vznikla tekutá hmota.
Plech si vystelieme alobalom.
Polovicu čokolády rozprestrieme na plech s alobalom.
Na čokoládu nanesieme celú keksovo-kokosovú vrstvu a zalejeme druhou časťou čokolády.
Dáme na aspoň dvanásť hodín stuhnúť.
Poznámky:
Vody a rumu môžete pridať aj trošku viac. Kokosovo-keksová hmota musí byť vlhká. Musí sa dať trošku tvarovať. Nesmie to byť sypké.
Môj prvý pokus práve pre túto chybu nedopadol príliš dobre. Hmota bola sypká a potom s čokoládou, ktorá síce stuhla príliš nedržala a ťažko sa to krájalo. Celé sa to rozpadávalo. Skúste teda nechať zovrieť dve deci vody a deci rumu, bude to možno lepšie.
Komentáře
Okomentovat