Domáca čokoláda Margot

Dnes si spolu pripravíme čokoládu Margot. Určite ju poznáte. Skúsili sme recept v domácich podmienkach. Chuťovo je fakt dobrý. Treba ešte dotiahnuť nejaké tie detaily, ale tým vás nebudem zaťažovať.

 

 

Potrebujeme:

2 balíčky keksov Marína, alebo Indiánky

200 g kokosovej múčky, ak nemáte tak strúhaného kokosu

2 varové čokolády

1 hera

200 g kryštálového cukru

Pol deci rumu

1 a pol deci vody

Alobal

Malý plech na pečenie

 

 

Postup prípravy:

Keksy a kokos ak je strúhaný si namelieme na jemný prášok.

Do hrnca si dáme  jeden a pol deci vody pol deci rumu a kryštálový cukor. Uvaríme na sirup.

Ním zalejeme rozdrvené keksy a kokos. Premiešame, aby nám vznikla hmota.

V hrnci si rozpustíme Heru a dve varové čokolády tak, aby nám vznikla tekutá hmota.

 

Plech si vystelieme alobalom.

Polovicu čokolády rozprestrieme na plech s alobalom.

Na čokoládu nanesieme celú keksovo-kokosovú vrstvu a zalejeme druhou časťou čokolády.

Dáme na aspoň dvanásť hodín stuhnúť.

 

 

Poznámky:

Vody a rumu môžete pridať aj trošku viac. Kokosovo-keksová hmota musí byť vlhká. Musí sa dať trošku tvarovať. Nesmie to byť sypké.

Môj prvý pokus práve pre túto chybu nedopadol príliš dobre. Hmota bola sypká a potom s čokoládou, ktorá síce stuhla príliš nedržala a ťažko sa to krájalo. Celé sa to rozpadávalo. Skúste teda nechať zovrieť dve deci vody a deci rumu, bude to možno lepšie.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza