Čokoládové kolieska

Výborný receptík sa nám práve podaril. Tak poďte slintať s nami a pečte, lebo je čo koštovať. A sladkého nie je nikdy dosť.

 

 

Potrebujeme:

600 g polohrubej múky

200 g práškového cukru

400 g masla

200 g mletých mandlí

200 g rozpustenej čokolády

 

Počet porcií – 3 plechy

 

 

Postup prípravy:

Mandle si nasekáme na drobno, čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, asi v deci vody. Necháme ju trošku vychladnúť.

Maslo si necháme chvíľu vonku, aby zmäklo a potom ho nakrájame na menšie kúsky.

Najskôr si vyšľaháme maslo s cukrom do penista, pridáme rozpustenú čokoládu a ďalej šľaháme. Po chvíli pridáme mandle a múku a vyšľaháme tuhé cesto.

Po vyšľahaní cesto dáme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.

Vystelieme si plech pečiacim papierom a z cesta vykrajujeme kolieska, alebo iné tvary.

Pečieme v rozohriatej trúbe na 180 stupňov horkovzduch na 9 minút.

Po vychladnutí obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru.

 

Poznámky:

Čokoláda nesmie byť horúca, nechajte ju po rozpustení vychladnúť.

Vál sa nemusí múčiť, nie je to treba.

Cesto sa nedá príliš vaľkať, treba z neho uťapkať placku a z nej vykrajovať formičkami.

Prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza