Čokoládové kolieska
Výborný receptík sa nám práve podaril. Tak poďte slintať s nami a pečte, lebo je čo koštovať. A sladkého nie je nikdy dosť.
Potrebujeme:
600 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
400 g masla
200 g mletých mandlí
200 g rozpustenej čokolády
Počet porcií – 3 plechy
Postup prípravy:
Mandle si nasekáme na drobno, čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, asi v deci vody. Necháme ju trošku vychladnúť.
Maslo si necháme chvíľu vonku, aby zmäklo a potom ho nakrájame na menšie kúsky.
Najskôr si vyšľaháme maslo s cukrom do penista, pridáme rozpustenú čokoládu a ďalej šľaháme. Po chvíli pridáme mandle a múku a vyšľaháme tuhé cesto.
Po vyšľahaní cesto dáme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.
Vystelieme si plech pečiacim papierom a z cesta vykrajujeme kolieska, alebo iné tvary.
Pečieme v rozohriatej trúbe na 180 stupňov horkovzduch na 9 minút.
Po vychladnutí obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
Poznámky:
Čokoláda nesmie byť horúca, nechajte ju po rozpustení vychladnúť.
Vál sa nemusí múčiť, nie je to treba.
Cesto sa nedá príliš vaľkať, treba z neho uťapkať placku a z nej vykrajovať formičkami.
Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat