Nebaví vás už objednávať si Pizzu? Tak si upečte svoju vlastnú. Ponúkam recept na perfektné cesto, ktoré som objavila na nete, na www.dama.cz. Fakt si s ním môžete pohadzovať. Je pružné a najmä hrozne dobré. Pizza netvrdne ani po vychladnutí. Tak poďme na to: Potrebujeme: 250 g vody 35 g olivového oleja (asi 5 lyžíc) 10 g soli (asi 2 lyžičky) 500 g hladkej múky 1 lyžička sušeného alebo 1/4 čerstvého droždia Nastavenie pekárne: - Program cesto Postup prípravy: Keď cesto v pekárni vykysne, rozvaľkáme si ho na vále na plát. Ak nemáme pizza plech, snažíme sa pizzu vyvaľkať/vytvarovať ručne Cesto by sa nemalo lepiť, tak nebude treba dosypať múku. Pri vaľkaní dbáme na to, aby bol okraj vyšší. Zdobíme surovinami, ktoré máme doma. Základom je ale omáčka, ktorú si urobíme z kečupu, bylinkového pesta - asi lyžička dve, dvoch troch strúčikov rozlysovaného cesnaku, štipky soli a štipky korenia. Všetko rozmiešame ...
Komentáře
Okomentovat