Cíferské rezne
Dnešný recept bude jeden z tých, ktoré sa rýchlo pripravia a ešte rýchlejšie zjedia. No stojí to za to, tak poďte s nami skúsiť.
Potrebujeme:
4 plátky vykostených stehien
50 g šunky
4 plátky údeného syra
100 g šampiňonov
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
150 ml šľahačkovej smotany
2 lyžice hladkej múky
Soľ
Korenie
Postup prípravy:
Cibuľu si nakrájame na drobno.
Cesnak si prelisujeme.
Huby si nakrájame na plátky.
Šunku nakrájame na drobné kocočky.
Stehná si z každej strany osolíme a okoreníme. Stačí na každú stranu jedna malá štipka.
Na rozpálenom oleji ich opečieme z každej strany dve minúty a dáme bokom.
Na tom istom výpeku zo stehien si osmažíme cibuľku do mäkka, pridáme prelisovaný cesnak a rovnako osmažíme. Následne pridáme na kocky pokrájanú šunku a huby.
Všetko spolu orestujeme a asi desať minút podusíme.
Následne zmes odstavíme, precedíme ju od prebytočného oleja a necháme vychladnúť.
Pekáč si vymažeme olejom.
Na dno si rozložíme opečené stehná.
Na každé stehno dáme zmes húb a šunky a prikryjeme plátkom syra.
Takto pripravené stehná zalejeme šľahačkovou smotanou, v ktorej sme si rozmiešali dve lyžice hladkej múky.
Rozohrejeme si trúbu na 200 stupňov a prikryté pečieme dvadsať minút.
Podávame s ryžou.
Je to vynikajúce jedlo, takže poprajem všetkým už len dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat