Cestoviny so špenátom
Vraví sa, že hlad je najlepší kuchár. Dnes som hľadala inšpiráciu u seba tvorila som vlastný recept z toho, čo som mala doma.
Potrebujeme:
250 g cestovín
250 g mrazeného špenátu
4 strúčiky cesnaku
1 trojuholník taveného syra
1 vajce
4 cheri rajčiny
Pár malých koliesok šunkovej salámy
Polka Masoxu
Korenie
2 štipky oregána
2 štipky bazalky
100 ml smotany na varenie
Voda na podlievanie
Olej
Postup prípravy:
Nachystáme si všetky suroviny. Cesnak si prelisujeme a rajčiny nakrájame na štvrťky.
Do hrnca si dáme rozpáliť olej a naň vložíme ešte zamrznutý špenát. Necháme ho aby sa na oleji rozmrazil. Vznikne z toho riedka špenátová kaša.
Pridáme masox, korenie, bazalku, oregáno, cesnak a na kúsky nakrájanú salámu.. Pomiešame, chvíľku orestujeme a zalejeme decom vody. Následne ešte pridáme surové vajíčko. Nemusí byť rozšľahané. Nakoniec ešte pridáme na štvrťky pokrájané rajčiny a syr a necháme chvíľku dusiť. V poslednej fáze pridáme smotanu, prípadne ešte trošku vody, podľa toho, aký chcete mať špenát hustý a necháme ešte desať minút povariť.
Uvaríme si cestoviny podľa návodu a špenátovú zmes s nimi zmiešame. Je to výborné. Sama som bola prekvapená, ako mi chutilo. Tak verím, že bude chutiť i vám.
Komentáře
Okomentovat