Cestoviny s hubovo-syrovou omáčkou
Každý deň sa zaoberáme myšlienkou, ktorú riešia tisíce žien, čo budem dnes variť? Ani neviem, ako sme k nápadu prišli, mali sme chuť na niečo bezmäsité. Luki vymyslel hubovú omáčku. Nikde sme však nenašli niečo také, čo by zodpovedalo našej chuti, tak sme si začali vymýšľať sami.
Potrebujeme:
1 balík cestovín
500 g nakrájaných húb napríklad šampiňonov
3 smotany na šľahanie
12 trojuholníkov taveného syra
1 balíček strúhaného syra (100 g)
5 strúčikov prelysovaného cesnaku
1 väčšia cibuľa
4 štipky mletého korenia
8 štipiek soli
10 štipiek grilovacieho korenia
8 štipiek sladkej papriky
4 štipky oregána
4 štipky bazalky
Olej
Voda na podliatie
Postup prípravy:
Cibuľu si nakrájame na drobno, cesnak si prelisujeme a huby rovnako nakrájame na malé kúsky.
Na oleji si osmažíme cibuľku s cesnakom do mäkka a pridáme huby. Podlejeme decom a pol vody a pol hodinku podusíme. Neochucujeme.
V miske si rozmiešame tri smotany a pridáme všetky koreniny a soľ. Smotana musí mať chuť po korení, nesmie byť sladká, ale trochu naslánlá a na jazyku cítite chuť korenín. Musí to mať takú výraznejšiu chuť, lebo huby sme neochucovali.
V druhej miske si nachystáme všetky syry.
K hubám po pol hodinke dusenia najskôr prilejeme ochutenú smotanu a necháme desať minút prevariť.
Následne pridáme všetky syry a miešame dovtedy, kým sa trojuholníky nerozpustia cca desať minút.
Výsledná omáčka bude ani nie riedka, ani nie hustá. Mala by mať krémovú konzistenciu.
)Ak by sa vám zdala málo slaná, či korenená, dochuťte ešte podľa vlastného uváženia.
Cestoviny si uvaríme štandardným spôsobom, scedíme a môžeme podávať.
Prelejeme ich omáčkou a premiešame.
Ak by ste chceli mať zážitok ako v talianskej reštaurácii, pridajte do omáčky plechovku lúpaných rajčín s bazalkou a nakorenené orestované kuracie mäso, alebo Lososa.
Nám toto jedlo veľmi chutilo. Dúfam, že si rovnako pochutíte.
Komentáře
Okomentovat