Cesnaková tarhoňa
Chceli sme si urobiť niečo dobré na obed a rovnako potešiť rodinu, nakoľko sa zišli sviatky menín. Vymysleli sme si prílohu tarhoňu. Ale ako ju urobiť? Ponúkam recept. Určite však privítam komentáre na zlepšenie.
<!--more-->
Potrebujeme:
400 G tarhoňa
5 strúčikov prelisovaného cesnaku
3 štipky soli
3 štipky mletého korenia
Vegetu podľa potreby
2 lyžice oleja
800 ml vody
Postup prípravy:
Do hrnca nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Asi po minútke doň vsypeme tarhoňu a opražíme ju. V originálnych receptoch nájdete popis do hneda, do červena a pod. Mne stačili tak tri štyri minútky.
Potom stačí podliať dvojnásobným množstvom vody, než máme tarhone. Vlejeme teda 800 ml vody. Zamiešame, pridáme soľ, korenie a prelisovaný cesnak a necháme dusiť pod pokrievkou. Na plynovom sporáku sa Tarhoňa dusila zhruba pätnásť minút. Občas pokrievku nadvihnite, pomiešajte a v prípade potreby dochuťte. Varte dovtedy, kým nezmäkkne.
Ja som ju mala po pätnástich minútach trošíčku tvrdkavú, už bola síce mäkká, ale nebolo to ono. Odstavila som ju a nechala dôjsť.
Poznámky:
Tarhoňu som síce uvarila, ale mne z neznámeho dôvodu nešla príliš od seba. Trošku sa mi lepila a nebola sypká. Dúfam, že niekto tento môj postup vylepší. Tarhoňa sa mi zdala taká mazľavá. Privítam tak zlepšováky.
Nezabudnite ju prikryť.
Na internete nájdete mnoho receptov a spôsobov. Ja som skúsila tento cesnakový. Chuťovo bola výborná, len to lepenie ma trošku znepokojovalo.
Komentáře
Okomentovat