Cesnaková nátierka

Tento recept sme dostali od rodiny. My, nakoľko máme cesnak radi, chceli sme to vyskúšať tiež. No my sme ho nielenže zopakovali, ale sme daný recept vylepšili a pozažívali pri varení hromadu vtipných i menej vtipných situácií.

Nebudem teda zdržiavať, poďme na to:

 

Na väčšie množstvo nátierky, zhruba pol kila, budete potrebovať:

1 veľkú hlavu cesnaku

1 vaničku mäkkého tvarohu

1 balenie syru Smetanito Giga

11 trojuholníčkov syru Veselá krava

1 štipku soli

2 štipky mletého korenia

3 štipky sladkej papriky

7 lyžíc majonézy

 

Postup prípravy:

Cesnak si nakrájajte na drobno, alebo prelisujte cez lis. Ja som ho krájala na drobno, ale zaprisahala som sa, že to bolo naposledy. Strašne ma pálili prsty. Vidiaci na to vidí a nepotrebuje cesnak chytať do ruky a ohmatávať veľkosť kúskov. Nevidiacim teda odporúčam cesnak prelisovať. Ušetríte si prácu aj bolesť pri pálení prstov.

Do misy dáme syr, tvaroh a vyšľaháme najemno. Pridáme soľ, korenie, papriku, cesnak a majonézu a opäť všetko spolu vyšľaháme. Dochutíme podľa potreby.

Prajem dobrú chuť.

 

Poznámka:

nátierku buď vôbec nesoľte, alebo tam dajte len máličko soli. Môže sa vám zdať, ak vyšľaháte syr  s tvarohom, že je to bez chuti, ale syry slané sú a dosť, tak radšej menej soli.

To isté platí i po pridaní cesnaku a Majonézy. Radšej dochucujte postupne a s mierou.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza