Broskyňová bublanina

K upečeniu tejto dobrotky ma priviedol sviatok v kalendári. Nakoľko je chlap na sladké a bude mať meniny, rozhodla som sa, že mu niečo upečiem. Vyhrala broskyňová bublanina.

Na prípravu tejto dobroty budú stačiť základné suroviny v domácnosti.

 

Potrebujeme:

1 hrnček cukru

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček mlieka

Pol hrnčeka oleja

1 prášok do pečiva

3 vajcia

Štipka soli

500 g broskyňového kompótu

 

Postup prípravy:

Ovocie si necháme odkvapkať zo šťavy. Ak sú broskyne kyslé, treba ich pocukrovať, aby mali sladkú a príjemnú chuť.

Oddelíme si bielka od žĺtok.

Žĺtka si najskôr vyšľaháme s polovicou cukru.

Postupne do misy prišľahávame múku, druhú polovicu cukru, olej, mlieko, prášok do pečiva, soľ,   a nakoniec vyšľahané bielka na sneh.

Vyšľaháme hladké cesto. Bude mať tekutú podobu, nezľaknite sa.

 

Vystelieme si plech pečiacim papierom. Na papier vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Naukladáme broskyne a dáme do trúby piecť.

Trúbu som mala nerozohriatu, tak som prvých desať minút piekla na 180 stupňov, následne som stiahla na 150 a piekla ďalších 20 minút. Skontrolujte špajdlov, či je koláčik dobrý. Ak nie pridajte ešte päť minút, ako som to urobila ja.

Následne bublaninu vytiahneme, necháme vychladnúť, pocukrujeme a podávame. Úspech je zaručený. Prajem dobrú chuť.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza