Broskyňová bublanina
K upečeniu tejto dobrotky ma priviedol sviatok v kalendári. Nakoľko je chlap na sladké a bude mať meniny, rozhodla som sa, že mu niečo upečiem. Vyhrala broskyňová bublanina.
Na prípravu tejto dobroty budú stačiť základné suroviny v domácnosti.
Potrebujeme:
1 hrnček cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček mlieka
Pol hrnčeka oleja
1 prášok do pečiva
3 vajcia
Štipka soli
500 g broskyňového kompótu
Postup prípravy:
Ovocie si necháme odkvapkať zo šťavy. Ak sú broskyne kyslé, treba ich pocukrovať, aby mali sladkú a príjemnú chuť.
Oddelíme si bielka od žĺtok.
Žĺtka si najskôr vyšľaháme s polovicou cukru.
Postupne do misy prišľahávame múku, druhú polovicu cukru, olej, mlieko, prášok do pečiva, soľ, a nakoniec vyšľahané bielka na sneh.
Vyšľaháme hladké cesto. Bude mať tekutú podobu, nezľaknite sa.
Vystelieme si plech pečiacim papierom. Na papier vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Naukladáme broskyne a dáme do trúby piecť.
Trúbu som mala nerozohriatu, tak som prvých desať minút piekla na 180 stupňov, následne som stiahla na 150 a piekla ďalších 20 minút. Skontrolujte špajdlov, či je koláčik dobrý. Ak nie pridajte ešte päť minút, ako som to urobila ja.
Následne bublaninu vytiahneme, necháme vychladnúť, pocukrujeme a podávame. Úspech je zaručený. Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat