Bravčové na broskyniach
Na stránkach som už uviedla mnoho mäsitých jedál. No dnes som vybrala recept, ktorý bude zaujímavý tým, že je s ovocím. Dúfam, že vám bude chutiť.
Potrebujeme:
1 kg bravčového pliecka
1 broskyňový kompót zhruba 500 g ovocia
5 strúčikov cesnaku
2 štipky mletého čierneho korenia
1 štipka sladkej papriky
2 štipky rozmarínu
8 štipiek soli
2 bobkové listy
1 až 2 lyžice masti
Postup prípravy:
Mäso si nakrájame na kocky. Kompót si ocedíme od šťavy a ovocie necháme odkvapkať. Cesnak si olúpeme a prelisujeme.
V mise zmiešame mäso s korením, soľou, rozmarínom, sladkou paprikou a cesnakom. Cesnak sa snažíme vtlačiť do mäsa. Necháme chvíľu odstáť.
Jánsku misu si vymažeme troškou masti. Naukladáme do nej nakorenené mäso, pridáme bobkový list, po povrchu pokvapkáme zostatkom masti a podlejeme asi decom vody.
Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov a zakrytú misu do nej vložíme.
Pečieme zhruba pol hodiny. Po pol hodine mäso skontrolujeme. Ak chýba voda, prilejeme ďalšieho pol deci. Ak je mäso polomäké, pridáme odkvapkané ovocie a necháme piecť ďalšiu pol hodinu. Po tejto dobe by už malo byť mäsko hotové. Ak nie, pridáme ešte desať až pätnásť minút podľa potreby.
Ako prílohu môžete uvariť ryžu, či opiecť zemiaky.
Komentáře
Okomentovat