Bravčová zmes na pive
Dnes mám pre vás skutočnú delikatesu. Tento recept je tak dobrý, že vám vôbec nebude prekážať, že doň ide pivo. Určite si výborne pochutíte.
Potrebujeme:
900 G bravčové pliecko
13 strúčikov cesnaku
5 lyžíc sójovej omáčky
4 lyžice oleja
400 ml piva
3 menšie alebo 2 väčšie cibule
Korenie podľa potreby
Soľ podľa potreby
Postup prípravy:
Pivo, olej, sójovú omáčku, soľ, korenie a prelisovaný cesnak si zmiešame do marinády. Miešajte opatrne, lebo pivo dosť pení. Mäso nakrájame na kocky a vložíme na noc do marinády. Marinády musí byť toľko, aby v nej mäso plávalo.
Na druhý deň si mäsko vytiahneme z chladu, v hrnci si osmažíme cibuľku do mäkka a pridáme mäso aj s marinádou. Zamiešame a varíme dovtedy, kým mäsko nezmäkne.
Podávame s pečenými zemiakmi, alebo kroketami.
Prajem dobrú chuť, je to skutočne vynikajúce jedlo. Nebojte sa chuti piva. Alkohol sa počas varu vyparí a mäsko bude mať príjemnú šťavnatú chuť.
Komentáře
Okomentovat