Bravčová zmes na pive

Dnes mám pre vás skutočnú delikatesu. Tento recept je tak dobrý, že vám vôbec nebude prekážať, že doň ide pivo. Určite si výborne pochutíte.

 

 

Potrebujeme:

900 G bravčové pliecko

13 strúčikov cesnaku

5 lyžíc sójovej omáčky

4 lyžice oleja

400 ml piva

3 menšie alebo 2 väčšie cibule

Korenie podľa potreby

Soľ podľa potreby

 

 

Postup prípravy:

Pivo, olej, sójovú omáčku, soľ, korenie a prelisovaný cesnak si zmiešame do marinády. Miešajte opatrne, lebo pivo dosť pení. Mäso nakrájame na kocky a vložíme na noc do marinády. Marinády musí byť toľko, aby v nej mäso plávalo.

Na druhý deň si mäsko vytiahneme z chladu, v hrnci si osmažíme cibuľku do mäkka a pridáme mäso aj s marinádou. Zamiešame a varíme dovtedy, kým mäsko nezmäkne.

Podávame s pečenými zemiakmi, alebo kroketami.

Prajem dobrú chuť, je to skutočne vynikajúce jedlo. Nebojte sa chuti piva. Alkohol sa počas varu vyparí a mäsko bude mať príjemnú šťavnatú chuť.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza