Božský perník

Pre domácu pekárničku je veľa vynikajúcich receptov a to čo vám teraz ponúknem je skutočne výnimočný perník. Keď som ho dala na váhu mal presne 1,58 kg. Určite si všetci pochutíte a vôňu perníku po byte budete cítiť aj druhý deň.

 

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky mlieka

1 hrnček oleja

1 vajce

2 lyžice tmavého kakaa

1 škoricový cukor

1 hrnček kryštálového cukru

3 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do perníku

1 prášok do pečiva

1 čokoládový puding v prášku

1 lyžica marmelády

3 lyžice rumu

 

Nastavenie pekárne – program múčnik

 

 

Postup prípravy:

Do formy postupne nalejeme a nasypeme všetky tekuté a sypké suroviny. Jeden hrnček má objem 250 g.

Program múčnik trvá zhruba 1,25 hod. Cesto vymiesi aj upečie. Pozor, prášok do pečiva nepodporuje kysnutie.

Po tejto dobe špajdlov vyskúšame, či je perník upečený. Ak nie je, pridáme ešte čas a zvolíme program pečenie. Ja som musela pridávať ešte dvadsať minút, nakoľko sa cesto lepilo.

Po upečení nechajte vychladnúť a vytiahnite z perníka háky.

Potom už len servírovať a pochutnávať si.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza