Božské kura

Názov receptu skutočne vystihuje jeho podstatu. Keď si urobíte toto kuriatko, budete ho jedávať často. My sme boli príjemne prekvapení, čo môže vzniknúť z nižšie uvedenej kombinácie. Nebudem vás teda napínať, poďme si napísať, čo všetko k tejto dobrote budeme potrebovať:

 

 

Potrebujeme:

4 kuracie vykostené stehná

6 cheri rajčiniek

1 väčšia cibuľa

1 väčšia paprika

150 g šampiňónov

8 strúčikov cesnaku

1 smotana na šľahanie

Olej

Maslo na vymazanie Jánskej misy

Bazalka

Mleté čierne korenie

Soľ

Rozmarín

Korenie na pečené kura

 

 

Postup prípravy:

Zeleninu si nakrájame na kocky.

Najskôr si osmažíme cibuľku, zhruba tri štyri minútky.

Pridáme prelisovaný cesnak a minútku smažíme.

Potom pridáme všetku nakrájanú zeleninu a restujeme 5 až 6 minút. Prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a vypneme. Smotana sa spojí s chuťou zeleniny.

Po vypnutí miešame ešte 2 až 3 minútky.

 

Mäso si z oboch strán osolíme. Na každú stranu dve štipky soli, štipku mletého čierneho korenia, štipku korenia na kura, štipku bazalky a rozmarínu.

Jánsku misu si vymažeme maslom a nakorenené plátky naukladáme vedľa seba. Prilejeme zeleninovú zmes, ktorú ešte posolíme zhruba piatimi šiestimi štipkami soli. Misu prikryjeme a vložíme do rozohriatej trúby na 45 minút. Pečieme pri 180 stupňoch.

Ako prílohu môžete urobiť zemiakovú kašu, alebo varené zemiaky.

Kuriatko chutilo naozaj božsky. Stehná sa doslova rozpadávali. Boli mäkučké a šťavnaté. Vyskúšajte a nebudete ľutovať.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Donutky s donutkovača

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Domáca pizza