Božské kura
Názov receptu skutočne vystihuje jeho podstatu. Keď si urobíte toto kuriatko, budete ho jedávať často. My sme boli príjemne prekvapení, čo môže vzniknúť z nižšie uvedenej kombinácie. Nebudem vás teda napínať, poďme si napísať, čo všetko k tejto dobrote budeme potrebovať:
Potrebujeme:
4 kuracie vykostené stehná
6 cheri rajčiniek
1 väčšia cibuľa
1 väčšia paprika
150 g šampiňónov
8 strúčikov cesnaku
1 smotana na šľahanie
Olej
Maslo na vymazanie Jánskej misy
Bazalka
Mleté čierne korenie
Soľ
Rozmarín
Korenie na pečené kura
Postup prípravy:
Zeleninu si nakrájame na kocky.
Najskôr si osmažíme cibuľku, zhruba tri štyri minútky.
Pridáme prelisovaný cesnak a minútku smažíme.
Potom pridáme všetku nakrájanú zeleninu a restujeme 5 až 6 minút. Prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a vypneme. Smotana sa spojí s chuťou zeleniny.
Po vypnutí miešame ešte 2 až 3 minútky.
Mäso si z oboch strán osolíme. Na každú stranu dve štipky soli, štipku mletého čierneho korenia, štipku korenia na kura, štipku bazalky a rozmarínu.
Jánsku misu si vymažeme maslom a nakorenené plátky naukladáme vedľa seba. Prilejeme zeleninovú zmes, ktorú ešte posolíme zhruba piatimi šiestimi štipkami soli. Misu prikryjeme a vložíme do rozohriatej trúby na 45 minút. Pečieme pri 180 stupňoch.
Ako prílohu môžete urobiť zemiakovú kašu, alebo varené zemiaky.
Kuriatko chutilo naozaj božsky. Stehná sa doslova rozpadávali. Boli mäkučké a šťavnaté. Vyskúšajte a nebudete ľutovať.
Komentáře
Okomentovat