Boženkin mls
Dnes ponúkam recept, ktorý som stvorila z toho, čo ponúkala chladnička a vlastná fantázia. Dobré a sýte, určite si pochutnáte.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa
100 g syru, ja som dala Goudu
2 cibule
2 štipky Kari
6 strúčikov cesnaku
1 lyžička soli
2 lyžice kečupu
3 dcl vody na podliatie
1 šľahačková smotana
1 hrsť múky
Postup prípravy:
Mäso už väčšinou býva trochu osolené. Ak by nebolo, tak ho dochuťte soľou a potom ešte pridajte rozlysovaný cesnak so soľou. Nechajte tak pol hodinku odstáť, aby mäso natiahlo chuť cesnaku.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a opečieme ju na oleji do mäkka. V polčase smaženia k cibuli pridáme kari korenie. Krásne nám to zavonia. Po zmäknutí cibule pridáme mäso. Bude sa to ťažšie restovať, buďte trpezliví, mäsa je veľa, tak potrebuje svoj čas. Opekáme asi desať minút. Podlejeme vodou a necháme dusiť. Pridáme ešte kečup a premiešame. Ak by sa vám omáčky zdalo málo, ešte trošku vody prilejte. Pridajte nakrájaný syr na kocky a počkajte, kým sa rozpadne. Na záver pridajte ešte šľahačkovú smotanu, ktorú si dopredu zmiešate s múkou. Nechajte ešte pár minút prevariť. Je to fakt dobré a s cestovinou alebo špagetami úplne mňam. Prajem dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat