Bleskový hrnčekový perník
K dobrému jedlu patrí i chutný dezert. Dnes som ale nemala príliš čas tvoriť, tak sme si upiekli celkom jednoduchý a nenáročný perník.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 hrnček mlieka
80 ml oleja
2 hrnčeky polohrubej múky
3 lyžice kakaa
1 balíček prášku do perníku
1 hrnček krupicového cukru
1 vajce
2 lyžice korenia do perníku
1 menší plech
Hrnček s objemom 250 ml
Postup prípravy:
Všetky suroviny si dáme do hlbšej misy a šľahačom vyšľaháme cesto do hladka.
Trúbu si rozohrejeme na 160 stupňov.
Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Následne doň vylejeme všetko cesto a rovnomerne rozprestrieme.
Takto pripravený plech vložíme do trúby na 20 minút.
Po vychladnutí na perník môžeme urobiť citrónovú polevu, alebo posypať cukrom, či kokosom, alebo poliať čokoládovou polevou.
Poznámky:
Ja som mala plech s rozmermi 40 krát 25 a perník vyšiel dosť nízky. Chcelo by to ešte menší plech, než som mala ja. Prípadne perník upečte na tento typ plechu z dvojitej dávky. Ak ale chcete dodržať receptúru a máte takýto plech ako ja, počítajte s tým, že bude perník nízky. Ak máte menší plech s rozmermi 20 krát 15 vyjde vám menší a vyšší.
Nám chutil aj takto. Nakrájali sa z toho krásne perníkové štvorčeky a nik sa tak neprejedol.
Prajem teda dobrú chuť.
Komentáře
Okomentovat