Bleskový hrnčekový perník

K dobrému jedlu patrí i chutný dezert. Dnes som ale nemala príliš čas tvoriť, tak sme si upiekli celkom jednoduchý a nenáročný perník.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

1 hrnček mlieka

80 ml oleja

2 hrnčeky polohrubej múky

3 lyžice kakaa

1 balíček prášku do perníku

1 hrnček krupicového cukru

1 vajce

2 lyžice korenia do perníku

1 menší plech

Hrnček s objemom 250 ml

 

 

Postup prípravy:

Všetky suroviny si dáme do hlbšej misy a šľahačom vyšľaháme cesto do hladka.

Trúbu si rozohrejeme na 160 stupňov.

Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Následne doň vylejeme všetko cesto a rovnomerne rozprestrieme.

Takto pripravený plech vložíme do trúby na 20 minút.

Po vychladnutí na perník môžeme urobiť citrónovú polevu, alebo posypať cukrom, či kokosom, alebo poliať čokoládovou polevou.

 

 

Poznámky:

Ja som mala plech s rozmermi 40 krát 25 a perník vyšiel dosť nízky. Chcelo by to ešte menší plech, než som mala ja. Prípadne perník upečte na tento typ plechu z dvojitej dávky. Ak ale chcete dodržať receptúru a máte takýto plech ako ja, počítajte s tým, že bude perník nízky. Ak máte menší plech s rozmermi 20 krát 15 vyjde vám menší a vyšší.

Nám chutil aj takto. Nakrájali sa z toho krásne perníkové štvorčeky a nik sa tak neprejedol.

Prajem teda dobrú chuť.

 

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza