Bábovka z pomazánkového masla

Ostali nám dve pomazánkové maslá. Nemám rada maslo, tak sme si našli recept na zaujímavú a chutnú bábovku. Poďte s nami skúsiť piecť.

 

 

Potrebujeme:

2 pomazánkové maslá

6 vajec

400 g polohrubej múky

400 g kryštálového cukru

10 lyžíc mlieka

2 lyžice kakaa

2 vanilkové cukry

2 prášky do pečiva

Lentilky

Kandované ovocie

 

 

Postup prípravy:

Oddelíme si bielka od žĺtkov.

Žĺtky zmiešame s maslom, vanilkovým cukrom a  kryštálovým cukrom.

V druhej mise si zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao a mlieko.

Nesmú sa urobiť hrudky.

Potom túto zmes vysypeme ku zmesi z masla cukru a žĺtkov. Poriadne vyšľaháme.

V inej nádobe si samostatne vyšľaháme bielka so štipkou soli. Opatrne ich potom vmiešame ku cestu. Netreba zašľahávať, len vmiešať.

Do cesta môžete pridať dve tri hrste lentiliek a kandované ovocie.

Cesto si vylejeme do formy na bábovku, ak máte silikónovú, dopredu ju opláchnite vo vode, ak inú než silikónovú, vymažte ju a vysypte múkou.

Rozohrejte si trúbu na 180 stupňov a pečte zhruba 70 minút. Špajdlou si sledujte, či je bábovka upečená. Ak bude vlhká a bude sa na ňu cesto lepiť, ešte treba nechať piecť. Ak bude špajdla suchá, je hotovo.

Po dopečení nechajte bábovku vo forme vychladnúť, následne vyklopte. Ak by nešla von, prehoďte cez formu mokrú utierku.

    Prajem dobrú chuť.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Paradajková omáčka s mäsovými guličkami

Donutky s donutkovača

Domáca pizza